Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Karasu’da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Karasu’da ki ilk tören kaymakamlık makamında gerçekleşti. Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam tebrikleri kabul etti.

Ardından İlçe Şehir stadında gerçekleştirilen törene Karasu kaymakamı Şafak Gürçam, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bahadır Helli, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu,daire amir ve müdürleri, askeri ve sivil erkan,adli ve idari yargı mensupları,vatandaşlar,öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Tören Karasu kaymakamı Şafak Gürçam, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bahadır Helli, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra şiirler okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kaymakam Şafak Gürçam, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın barış noktası olan Cumhuriyet’in ilanının 90. Yıldönümünü ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetle birlikte devletimiz, özgürlük, barış ve huzur ortamı sayesinde, insan haklarından adalete, altyapıdan sanayileşmeye, tarımdan hizmet sektörüne, eğitimden sağlığa, ulaşımdan iletişime, her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir” dedi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Kaymakamı Şafak Gürçam, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bahadır Helli, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi./Mehmet KARAKAŞ