Karasu Kaymakamlığı önünde Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programla devam etti.

10 Kasım Atatürk'ü anma törenine Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, çelenklerin sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından öğrenciler, Atatürk'ün hayatını anlatan şiir, yazı ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı anma töreni, Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök tarafından hazırlanan ve tamamen öğrencilerin oluşturduğu koro topluluğunun Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesi ile sona erdi.

“Saygıyla yâd ediyoruz”

Program sonunda açıklamalarda bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde, tüm Türk halkı ile birlikte yürekten şükran ve saygıyla yâd ediyoruz. Cumhuriyetimizin değerlerini, kazanımlarını, her şartta korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak sonsuza kadar yaşatmak en önemli görevimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelere, aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadelemizin Kahramanlarını, Aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.