Günü birlik ziyaretçilerin yanı sıra, yapılan düzenlemelerde yerli turistlerin de ilgi odağı haline gelen Karasu sahilinde, son günlerde yoğunluk yaşanıyor.

Ramazan bayramının ardından tam kapasite ile çalışan turistik tesislerde yer bulmak imkansız hale gelirken, vatandaşlar ise tesislere nazaran daha ekonomik hizmet veren pansiyonları tercih ediyor.

Batı Karadeniz’in gözde turizm yerlerinden biri olan Karasu İlçesinde işletmecilerin yüzünü güldüren bir turizm patlaması yaşanıyor.


İşletmeciler, yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını dile getirirken, tesis sayısının ise mutlaka artması gerektiğine dikkat çekiyor. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da, bu yıl ilçenin geçen yıllara nazaran daha fazla misafir ağırladığını belirtti. İspiroğlu, “İlçemiz büyük illere yakın olması sebebiyle tercih edilen tatil beldelerinin başında geliyor. Karasu’da ki otel ve pansiyonlar tamamen dolu. Bu durum belediye olarak bizleri de daha fazla hizmet vermeye yöneltiyor. Bütün ekiplerimiz 24 saat aralıksız çalışıyor. İlçemi 51 km’lik kumsalıyla insanların son zamanlarda ilgisini çekmeye başladı. Sarı taneli altın sarısı kumun da birçok hastalığa faydası olduğu biliniyor” dedi.

Karasu’ya gelen tatilciler ise gündüz sahilde güneşlenip, denize girerek vakit geçirirken, akşamları ise sahil kenarında canlı müzik yapan mekânlarda doyasıya eğleniyor. Günün belirli saatlerinde de Acarlar longozu, Antik Maden Deresi ve Yeni Mahalleyi gezen yerli turistler bölgedeki zenginlikleri de görme imkanına sahip oluyor. / Mehmet KARAKAŞ