Törene Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekilleri Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu ve Ali İhsan Yavuz, AK Parti 25. Dönem Milletvekilli Ayhan Sefer Üstün, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir bürokratları, STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sosyal alanlar

Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projemizde kültürel ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği yaklaşık 550 kişiye kadar oturma kapasiteli açık hava gösteri alanı olarak kullanılabilen 1 adet seyir terası inşa ettik. Uluslararası plaj futbolu ve voleybolu müsabakalarının gece ve gündüz yapılabileceği çok amaçlı spor salonu hemşerilerimizi hizmetine sunduk. Yine yaklaşık bin 700 metrekarelik alanda 3 – 7 ve 7 – 15 yaş gruplarına hitap eden klasik çocuk oyun grupları hayata geçirdik. Projemiz şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

“70 milyonluk yatırım”

Programın devamında söz alan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Karasu, Yeni Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına dahil oldu. Karasu Sahil Parkı, 25 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur. Büyükşehir ne yapıyor diyenlere en güzel cevabı Büyükşehir Belediyemizin yatırımları cevap veriyor.  Büyükşehir Belediyemiz ilçemize 15 günde 30 bin ton asfalt çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yatırımlarımıza devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin şuanda ilçemizde altyapı ve üstyapı çalışmaları olmak üzere 70 milyonluk yatırım yapıyor” ifadelerini kullandı.

 “Karasu sahil parkı ile sınırlı kalmayacak”

Karasu Sahil Parkı projemizin Karasu’ya ve Sakarya’ya hayırlı olmasını temenni eden Başkan Toçoğlu, “Ülkemizin turizm açısından en güzel ve şirin bölgelerinden biri olan Karasu’muzun turizm potansiyelini daha da artıracak. Yatırımlarımız Karasu Sahil Parkı projemizle sınırlı kalmayacak. İlçemizi gözde bir turizm merkezi haline getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Desteğinizi ve dualarınızı bizden eksik etmediğiniz sürece sizler de en kısa süre içerisinde bu değişikliği fark edeceksiniz. İlçe belediyelerimiz kendi imkânları ile üstün bir gayret göstererek elbette ilçelerine değer katacak projeler hazırlıyorlar. Ancak bizler de Büyükşehir Belediyesinin imkânları ile her ilçemize hak ettiği yatırımları yapmaya devam edeceğiz “diye konuştu.

 

“İstikametimizde yürümeye devam edeceğiz”

Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, “Bizim amacımız, güzel Sakarya’mızı, sizlerin iradesi doğrultusunda, dünyanın en yaşanabilir kentlerinden birisi haline getirmek. Temel hedefimiz, nitelikli tarımıyla, çevreye duyarlı sanayisiyle ve çeşitlendirilmiş turizmiyle Sakarya’yı özel bir şehir haline getirmek. Bunun için, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da hemşerilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Çok şükür, Karasu hep yanımızda oldu, desteğini bizlerden esirgemedi. Sadece Karasu değil, tüm Sakarya, tüm ilçeleriyle, tüm mahalleleriyle her zaman arkamızda durdu. Emanetinize ve güveninize layık olmak için gece gündüz demeden sizden aldığımız destekle gösterdiğiniz istikamette yürümeye gayret ediyoruz.”

 “Asfaltsız grup yolu kalmayacak”

“Açılışını gerçekleştirdiğimiz sahil yolu, yenilenen caddelerimiz, asfalt çalışmalarımız, ilçemize kazandıracağımız arıtma tesislerimiz bunlar daha başlangıç. Bunlar Büyükşehir’in Karasu’ya, Karasulu kardeşlerimize ilk selamı niteliğindeki çalışmalar. İnşallah Karasu’da asfaltsız grup yolu kalmayacak, bunu da gerçekleştireceğiz. Ve en önemlisi inşallah Kuzey bölgesine en önemli yatırımlardan biri olan Çamdağ Barajını da sizlerin hizmetine sunacağız. Çamdağ barajı ile Kuzey’in uzun yıllar sürecek içme suyunu garanti altına alıyoruz.  Şu an proje çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. İnşallah yakında Büyükşehir olarak ihalesini de gerçekleştireceğiz.”

 

“Sahillerde dönüşüm devam edecek”

“Sahiller yalnızca denize girilebilen tek amaçlı kullanıma açık alanlar olarak düşünülemezdi.  Biz İstedik ki hemşerilerimiz hem rahatlıkla denize girebilsinler; hem de sosyal donatıları oldukça yüksek bu gibi alanlarda vakit geçirebilsinler. Bunu gerçekleştirme yolunda ilk adımımızı attık.  Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’yle hedefimiz kuzey sahillerine mavi bayrak kazandırmak ve şehrimiz turizmine ivme katabilmekti. Sahillerde vatandaşlarımızın can güvenliği olmazsa olmazımız. Yaz ayları boyunca sahil güvenlik ekiplerimizle hizmet sunmaya devam ediyoruz. Çevre temizliği konusunda da çalışmalar aralıksız sürecek.  Sahip olduğu sosyal alanların zenginliğiyle yeni yaşam alanı, Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi de sahillerimizi uluslararası kalite standartlarına ulaştıracak ve mavi bayrakla buluşturacak. Sahillerde başlattığımız dönüşüm devam edecek.”

 “Tarihi yürüyüşümüzü sürdürmeye devam edeceğiz”

Yeniden tarih sahnesine çıkmaya başladığımız bu günlerde yine birileri rahatsız oldu. Birliğimize, beraberliğimize yine göz diktiler. Son zamanlarda bazı acı hadiseler yaşamaktayız. Biz büyük bir devletiz. Şerefli bir milletin temsilcileriyiz. Ve ait olmakla şeref bulduğumuz bir ümmete mensubuz.  Bizim birliğimize, bütünlüğümüze göz dikenler şunu unutmasınlar. Bizler, vatan sevgisinin imandan geldiğine inanırız. Bu topraklar kendiliğinden vatan olmadı. Bu vatanı biz, atalarımızın ve şehitlerimizin kanlarıyla ve canlarıyla aldık. Biz bu topraklara bu gözle bakıyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak ve gece gündüz çalışarak tarihi yürüyüşümüzü sürdürmeye devam edeceğiz.”

 

“Türkiye’nin gündemine oturacak”

Mustafa İsen, “Seçimler üzerinden çok kısa bir süre geçti. Seçim sürecinde Karasu’ya birçok ziyaretlerde bulunduk. Kısa süre içerinde devreye alacağımız liman var. İnşallah orta vadede demir yolu bağlantısı projemizde çalışmalar devam ediyor.  Karasu’yu çıkmak sokak olmaktan çıkaracak Karadeniz Otoyol bağlantısı var. Ve bu yatırımların yanında altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla Yeni Türkiye’nin yeni şehirlerinden olan Sakarya kuzey bölgesinin gelişimi ile Türkiye’nin gündemine oturacak. Karasu’nun turizmine büyük katkı sağlayacak Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir”

Programın kapanış konuşmasını yapan Vali Hüseyin Avni Çoş, “Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’nin temelini kısa süre önce temelini atmıştık. Çalışmaların tüm hızıyla devam etmesi neticesinde sahil parkı projemizin hizmet alıyoruz. “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir; insanlara faydalı olandır” anlayışıyla hizmetlerini hayata geçiren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah birlik ve beraberliğimizi, huzuru ve barışı koruduğumuz müddetçe; huzurumuzu ve barışımızı bozmak isteyen terör odaklarının amaçlarına ulaşamadığı müddetçe şehrimizde ve ülkemizde güzel işlerin yapıldığını hep beraber göreceğiz. Büyükşehir Belediyemiz Karasu’nun daha da güzelleşmesi ve gelişimine katkı sağlayacak önemli projeleri var. İnşallah bu projelerde sırası ile gerçekleştirilecek. Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi şehrimize hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Toçoğlu’na hizmet teşekkürü

Programın sonunda Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Başkan Toçoğlu’na Karasu’ya yapmış olduğu yatırımlar için teşekkür ederek plaket takdim etti. Konuşmaların ardından Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve misafirler Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’ni gezdi.