Temeli 21 yıl evvel atılan ve bölgenin ihracatını arttırması beklenen limana, Almanya’dan ilk gemi yanaştı.
 
Aralık 2016 tarihte açılması planlanan Karasu limanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İçtaş İnşaat İcra Kurulu yönetim kurulu üyesi Ankara Bölge Müdürü Murat Kurtuluş, limanın tarihi bir gününü yaşadığını söyledi.
 
İlk geminin limana yanaştığını söyleyen Murat Kurtuluş, “Bu bölgeye çok önemli katkılar yapacak olan tesisin açılışıyla ilgili olarak hazırlıklar içerisindeyiz. Başta Ulaştırma Bakanlığı ve Alt Yapı Genel Müdürlüğü olmak üzere tesisi zamanında yetiştirebilmek için olağanüstü gayret sarf ediyoruz. Gece gündüz mesaimiz bu bölgeye, ülkemize ve ekonomiye tesisi kazandırmakla alakalı geçiyor. Çünkü Karadeniz havzasında çok hareketli bir nokta olacak limanımız. Bizde İçtaş grubu olarak tamamen kendi imkânlarımızla hiçbir hazine garantisi olmadan bu tesisi ayağa kaldırmak için büyük bir özveri gösteriyoruz. Ulaştırma Bakanlığımızın katkısı ve desteğiyle de bu noktaya geldik. Tesisi, 15-20 gün içerisinde tamimiyle işletmeye geçecek hale getireceğiz” dedi.



Karasu Liman Şantiye Şefi Gökçen Erdem ise, “İlk gemimizin yükü şu an Almanya’dan geldi. Bu yük, tesisimizde kullanacağımız vinçlerden oluşuyor. Yaklaşık 15 günlük bir yolculuğun ardından gemi Karasu’ya ulaştı. Bütün resmi izinleri aldık ve indirme faaliyetlerine başlıyoruz. 1,5 gün sürecek olan indirme faaliyetlerinin ardından 10-15 günlük bir kurulum faaliyeti olacak ve limanımız da işletmeye geçecektir” diye konuştu.


 
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da yaptığı açıklamada, “Karasu limanının 1994 yılında ilk temeli atıldı. Yaklaşık 25 yıldır inşaatı devam ediyordu. Özelleştirme sonucunda hızlı bir çalışma neticesinde iki yıl gibi kısa bir süre içinde liman açılacak konuma geldi. Bugün ise ilk gemi limana yanaştı. Karasu limanı, hem ilimize hem de ilçemize ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak. Karadeniz’in karşı yönünden gelen yüklerin buradan tren yoluyla Akdeniz’e ulaştırılması, Uzakdoğu’dan gelen yüklerin de trenlerle tekrar Karasu limanına ulaştırılması, ilimizin sosyoekonomik yapasını yükseltecektir” dedi. / Kadir KARAKAŞ