Kaymakam Şafak Gürçam MARKA hibe programından yararlanarak Acarlar Longozu’nun tanıtımı ve fiziksel anlamda yenilenmesi için yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı. Gürçam “MARKA yüzde 75’i hibe olarak veriyor. Kalan yüzde 25 için öz kaynak gerekiyor. Belediyeyimiz projenin yazımında olduğu gibi bu yüzde 25'lik dilimin karşılanması noktasında bize destek veriyor" dedi. Belediye dışında Sakarya Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nü de işin içine katmak istediklerini kaydeden Kaymakam Gürçam proje ekibinin şu anda çalışmaları sürdürmekte olduğunu ifade etti. Gürçam projeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: Acarlar Longozunda mevcut yürüyüş yolu yıpranmış durumda. Yolu deforme olmayacak bir malzemeyle tamamen yenileyeceğiz. Zemin ahşap kaplanacak ve ahşap korkuluklar ve mahyalar olacak. Yürüyüş yolunun sonuna yeterli büyüklükte bir seyirlik teras yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 125 bin liralık harcama burası için kullanılacak."

TANITIM İÇİN ÇEKİM YAPILACAK

Acarlar Longozu’nun turizm anlamında ilçenizin önemli bir değeri olduğunun altını çizen Kaymakam Şafak Gürçam, projede tanıtıma özel bir yer verildiğine işaret etti. Kaymakam Gürçam; “Öncelikle Acarlar Longozu’nun su altı ve su üstü tanıtım filminin yapılması var. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü bu konuda devreye girecek. Bunun dışında yürüyüş yolunun ışıklandırılması planlanıyor. Çöp kovalarının yerleştirilmesi, ziyaretçi merkezlerinin oluşturulması ki bu aynı zamanda turizm ofisinde olabilir. Gerek Halk Eğitim Müdürlüğü’nde, gerekse Kargem’de bayanlarımızın ürettiği ürünleri orada satışa sunulmasına imkân sağlayacağız. Yine daha önce Kaymakamlığımızca yaptırılan otoparkın kalan kısmının tamamlanmasını sağlayacağız. Kamera sistemi kurulacak. Belirlenen yerlere yerleştirilecek kiokslardan hem resim, hem bilgi akışı olacak. Gelen ziyaretçiler oranın nasıl bir yer olduğu konusunda bilgi edinecekler. Yol üzerine ahşap tanıtıcı tabelalar yerleştireceğiz. El broşürü ve kitapçıklar basılacak. Bölge halkının bilinçlendirilmesi önemli karelerden bir tanesi.”

Kaymakam Gürçam projeye henüz bir ad vermediklerini yapılacak olan her türlü düzenlemenin doğaya uygun ve uyumlu olacağını sözlerine ekledi. /Kadir KARAKAŞ