AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı, divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, çok sayıda partilinin yanı sıra Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Başkanı Recep Uncuoğlu’da katıldı.

Durmadan çalışıyoruz

Ak Parti Karasu İlçe Binası’nda büyük bir katılımla yapılan toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı İshak Sarı yaptı. Yapılan faaliyetlerin anlatıldığı slayt gösterisinin ardından söz alan Başkan Sarı, “Kısa sürede çok sayıda faaliyette bulunduk. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla birlikte faaliyette bulunmadan geçirdiğimiz bir tek gün bile olmadı. Bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Faaliyetler anlatıldı

Daha sonra sırası ile Kadın Kolları Başkanı Leman Yanmaz, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Adanur, İl Genel Meclis Üyeleri Adına Nuri Haşmenoğlu ve Belediye Başkanları adına da Hüdaverdi Ağun birer konuşma yaparak faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Toçoğlu Büyükşehrin avantajlarını anlattı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2014 yılında bütün ilçelerin Büyükşehire bağlanacağını ve ilçelerin Büyükşehirden faydalanacağını anlattı. Toçoğlu, “Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, mahalleye dönüştürülen köylerde, yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projeler yapacak ya da yaptıracak. Belde belediyelerinin alet edevatı, binası ve personeli büyükşehir belediyesine ve bağlı bulunduğu ilçe belediyesine devrediliyor. Yani personel yine mahallinde kalıyor ve büyükşehir belediyesi şemsiyesi altında hizmet devam diyor. Burada herhangi bir kayıp yok, aksine kazanç var. Büyükşehrin imkanları ve hizmet gücü geliyor, imar yasası daha düzgün işletiliyor, köyler ve beldeler daha düzenli yapılaşıyor, köylere de plan ve ruhsat geliyor. Köylerde ve beldelerde evler belediye denetiminde yapılacağı için sağlam, planlı ve ruhsatlı hale geliyor. Artık bu haksızlıklar da giderilecek, köye giden hizmet kasabalara da gidecek. Yeni büyükşehir yasamız inşallah bir kazaya uğramaz, şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

Üstün, “Hizmetler geliyor”

Daha sonra söz alan Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, hükümetin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Geçmişle bugünü kıyaslayan Üstün, Ak Parti Hükümetinden sonra her şeyin daha modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Önceki dönemlerde devletin paraya ihtiyacı olduğunu belirten Üstün, “Eskiden devletin kaybolan paraları şimdi Ak Parti sayesinde size hizmet olarak dönüyor. Dönmeye de devam edecek” dedi.