Gerçekleştirilen ziyarette söz alan İspiroğlu, “Büyükşehir Belediyemiz ilçemizde 35 bin tonluk asfalt çalışması yaptı. Karasu’da asfaltlanmadık cadde bırakmadık. Geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz Karasu Sahil Parkını hemşerilerimizin kullanımına sunduk. İlçemize yapmış olduğu yatırımlar için değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

35 bin ton asfalt

Görüşmenin devamında söz alan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına dahil olan tüm ilçelerimizde asfalt ve altyapı yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyoruz. Karasu’da da 35 bin ton asfalt kullanarak cadde ve arterlerimizi asfaltladık. Bu kapsamda 500 metre uzunluğundaki Plaj Caddesi; orta refüjü, yaya yolları, engelli parkuru, aydınlatma sistemleri ve çevre düzenlemeleri ile ilçemize yakışır bir görünüme kavuştu. Yaklaşık 25 bin metrekarelik alana yeni bir yaşam alanı inşa ettik; Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’ni hemşerilerimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

“Yıllık 25 milyon metreküp su”

İçmesuyunda süreklilik konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Çamdağ Baraj Projesi üzerindeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Zemin etüdü işlemleri tamamlandı. Projeyle yılda 25 milyon metreküp su biriktirmeyi hedefliyoruz. 50 milyonluk yatırım olma özelliği taşıyan baraj ile kuzey bölgelerimiz bol ve temiz içmesuyu ile buluşmaya devam edecek. Hedefimiz kalıcı yatırımlar inşa etmek” dedi.

“Karadeniz’e atık su karışmayacak”

Toçoğlu, “Sağlam ve sorunsuz altyapı önceliğimizdir. Bunu sürekli tekrarlıyoruz. Bu kapsamda tüm ilçelerimizde projelerimizi bir bir hayata geçiyoruz. Karasu’ya Atıksu Arıtma Tesisi de kazandırıyoruz. Yaklaşık 32 bin metrekare alanda modern bir tesis inşa edeceğiz. Yeni tesis ile Karasu’nun atıksuları tesisimize ulaşacak ve arıtmanın ardından doğal ortama deşarj edilecek. Yaklaşık 16 milyonluk yatırımımız vesilesiyle Karasu’dan Karadeniz’e atıksu karışmayacak. Kısa zamanda faaliyete geçecek tesisimizde ekiplerimiz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor” diye konuştu.

“Seçime her zaman hazırız”

Başkan Toçoğlu, “Tekrardan bir seçime gireceğiz. Önümüzde önemli bir süreç var. Genel Seçim çalışmalarımızda ifade ediyordum; güçlü hükümet güçlü belediyeler anlamına gelir. Biz gücümüzü önce milletimiz sonra da hükümetimizden alıyoruz. İnşallah 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde belediyelerimiz ve teşkilatlarımız ile işbirliği içerisinde çalışacağız. Vatandaşlarımızın güvenini boşa çıkaramayacağız. İnşallah tek başımıza iktidar olacağız” diye konuştu.