Karasu Belediyesi, yeni istihdam alanları oluşturmak ve genç girişimcilerin kendi iş yerlerini açmalarını teşvik etmek amacıyla KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermek için harekete geçti. Hayata geçirilen çalışmalar sonucunda Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya karşılıklı olarak protokolü imzaladılar. 

İmzalanan protokol ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya; “Bugün, Karasu Belediyesi ve KOSGEB’in girişimcilik desteği kapsamında yeni girişimci adaylarına yönelik düzenlenecek olan eğitimlerle ilgili protokolümüzü imzalamış bulunuyoruz. Hazırladığımız protokolü 25’er kişilik 6 grup ve toplam 150 katılımcının eğitim alacağı şekilde ayarladık. Programda yer alacak katılımcılara 32 saatlik girişimcilik eğitimi verilecektir. Bu eğitim sonunda katılımcıların kendi iş fikirlerine ilişkin iş planlarını hazırlamaları sağlanacaktır. Kursiyerlerin kursu tamamlamaları halinde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikası verilecektir” dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise; “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz arasında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri konusunda imzalanan bu protokol sayesinde, girişimci arkadaşlarımız kurslara gidip gereken sertifikalarını alabileceklerdir. Hükümetimizin sağladığı imkânlardan yararlanabilmek için bu sertifikanın alınması gerekiyor. Sertifikanın alınması için belediyemiz olarak gerekli tüm destekleri veriyoruz. Göreve geldiği günden bu yana Karasu’ya çok ciddi katkılarda bulunan ve ilçemizde KOSGEB’in daha faal olmasını sağlayan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Sayın Tekin Kaya beyefendiye, bu protokoldeki katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.