Her köpeğin ayrı kulübeye sahip olduğu, yiyeceklerin haricinde hazır mamalarla da besleme desteği verilen köpekler sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor.

Rehabilitasyon merkezinde sık sık bakım ve iyileştirme çalışması yapıldığını belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Zemine beton ve seramik kaplama yapılarak temizlenebilir özellik kazandırıldı. Atıkları ve yağmur suyunu uzaklaştıracak kanalları da beraberinde yapıldı. Bu sayede çok daha temiz ortam sağlanırken atıkların ortamda bulunmasından kaynaklanan kötü koku yok denecek düzeye inmiş oldu” dedi.

“Tedaviye göre oda”

Yaralı ve hasta köpeklerin tedavisi için tüm ayrıntılara dikkat ettiklerini kaydeden Başkan İspiroğlu, “Geçici hayvan barınağı içerisinde her geçen gün yeni bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı bir ortam oluşması için, tedavi gören dişi köpek bölmesi, tedavi gören erkek köpek bölmesi, yavru köpek bölmesi ve postoperatif bakım bölmeleri oluşturduk. Bununla birlikte barınağımız 24 saat kamera sistemi ile izlenmekte, hayvanların hareketleri her an gözlemlenmektedir” dedi.

“Mevsim şartları dikkate alındı”

Çatı kaplamasında da hayvanların yaşam standartlarını düşündüklerini kaydeden Başkan İspiroğlu, “Barınaktaki çatılarda farklı tür paneller tercih edilerek, hayvanların yazın sıcaktan, kışın soğuktan en az düzeyde etkilenmeleri sağlandı. Kalabalık grup halinde olmadıkları için her köpeğin adil şekilde besine ulaşması ve beslenebilmesi sağlandı. Sokak hayvanlarının, kısırlaştırılmak amacıyla toplanarak barınağımıza yerleştirildikten sonraki süreçte, tüm bakım ve tedavisi yapılıyor, ardından küpeleme işlemi gerçekleştirilerek tekrar sokağa bırakılıyor. Hayvanların; sağlıklı yaşamaları, barınağımızda sorun yaşamamaları için ekiplerimiz oldukça hassas davranmaktadırlar. Yapmış olduğumuz çalışmalarla, geçici hayvan barınağının Marmara bölgesinin en temiz ve en bakımlı barınak olduğu kanaatindeyim” diye konuştu. / Mehmet KARAKAŞ