Karasu Belediye Başkanlığından alınan bilgiye göre; Karasu genelinde yol ağının tamamına yakınının yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanma noktasına geldiği ve açılan birçok yolun ise tipi nedeniyle tekrar kapandığı bildirildi. Karla mücadele ekiplerinin, gece-gündüz demeden 24 saat esasına göre karala mücadele çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Mehmet İspiroğlu; “Ekiplerimiz 24 saat aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüler. Ana cadde ve ana caddelerimize bağlantı yollarımızı, hastane ve sağlık ocağı yollarımızı, hasta ve cenaze evlerinin bulunduğu alanları önceliğimiz olarak belirleyip bu yerlerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Hizmetlerimiz, yaşadığımız olağanüstü durum ortadan kalkana kadar devam edecektir” dedi.



“Toplanan karlar nakledildi”
8 Ocak Pazar günü etkisini arttıran kar yağışı ile birlikte tuzlama ve küreme çalışmalarına başlayan Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, yağışın gün boyu sürmesi nedeniyle başta ana arterler olmak üzere mümkün olduğu kadar ana yolları ulaşıma açık tutmak için büyük bir çaba gösterdiler. Tuzlama çalışmasının yanı sıra küreme çalışmalarını da sürdüren ekipler, kar yağışının durmasıyla birlikte toplanan karların nakledilmesine başladılar.

“Yollar ulaşıma açıldı”
Karasu Belediyesi ekipleri, karın yağdığı ilk günde tipi nedeniyle karla mücadelede büyük zorluklar yaşamalarına rağmen, bütün bir hafta sonu boyunca sabaha kadar çalışmalarını titizlikle yürütüp kapanan yolları ulaşıma açtılar. Haftanın ilk gününde de karla mücadele çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden ekipler, ilçe merkezinde ki öncelikli bölgelerde hizmetlerini yoğunlaştırdılar.
Karasu’da etkili olan kar yağışı sonrası sürdürülen karla mücadele çalışmalarının hafta boyunca yoğun şekilde devam edeceğini belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Karasu’da etkili olan kar yağışı sonrası, belediyemiz İlçemizin tüm noktalarında karla mücadele çalışmalarını etkin bir şekilde devam ettirmektedir. Buzlanmalara karşı yollarda ve öncelikli olarak düşündüğümüz alanlarda tuzlama çalışmalarımız sürüyor. Bu yöndeki hizmetlerimiz hafta boyunca devam edecektir” dedi.