Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı’nın 19 Aralık 2018 tarih ve 481 sayılı kararı ile Tank Palet Fabrikasının 2019 yılı sonuna kadar özelleşeceği kararı Sakarya’ya bomba gibi düştü. Türk-İş olarak alınan bu kararı şiddetle kınıyoruz.  Bu fabrikanın kamunun en verimli fabrikası olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar yaptığı üretimler ortadadır. En son Afrin’de kullanılan Fırtına obüsleri ile övündük. Bunun yanı sıra uzak görüş ürünleri tanklar ve daha birçok savunma sanayi ürününü üreten bir yapıya sahiptir. BMC’ye verilen Altay tankının tüm alt yapısı, planı, projesi, teknik özellikleri, üretimi ile ilgili her şeyin burada olduğunu biliyoruz.

Bu fabrikanın işçileri kendi branşlarında çok değerli ve kalifiye işçilerdir. Her akşam milli ve yerli üretimden bahsedenler, böyle stratejik konuma sahip, üreten ve kar eden bir kurumu neden birilerine verir?

Bu fabrikada hiçbir teknolojik gelişme gerekmeden üretim yapılabilir olmasına rağmen neden özelleştirilir ve belli bir şahsa 25 yıllığını devredilir? Buna bir anlam veremiyoruz.

Ayrıca; çalışanlara ne olacağı belli değildir. Belki ilk açıklamada çalışanlar çalışmaya devam edecekler diyecekler.  Ancak bu bir aldatmacadır. Bunun örneklerini Telekom, TEK ve daha birçok kurumda gördük. Sendikalarımızın yaptığı sözleşmeler ile bir nebze geçinmeye çalışan üyelerimizin aldığı ücretleri özel sektör vermez. Bunu TEK ve Telekom’da yaşadık. Yarın işçilere ya bu ücretle çalışırsın diyecekler ya da kapıyı göstereceklerdir.

Bu karardan dönülmesi için tüm Sakarya’da yaşayanları, siyasilerimizi, Milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz” dedi.