Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karapürçek’te hayata geçirilen 33 milyonluk dev altyapı projesinde gelinen noktayı açıkladı. Dr. Rüstem Keleş, “Karapürçek ilçemizde gerçekleştirdiğimiz altyapı montaj töreni ile hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Ekiplerimiz Karapürçek ilçemiz ve Akyazı Küçücek Mahallemizde 7 farklı noktada yoğun bir şekilde çalışıyor. Bölge için 33 milyon liralık yatırım yaparak Karapürçekli ve Akyazılı vatandaşlarımızı sorunsuz altyapı ile buluşturuyoruz. Bölge için yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları inşa ediyoruz” diye konuştu.


 
“Çalışmalarda önemli aşama kaydedildi”
Karapürçek ve Akyazı’da proje ile altyapı anlamında hiçbir sorun kalmayacağını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin birçok noktasında dev projelerimizin inşası sürüyor. Sakarya’yı altyapı konusunda sorunsuz hale getirebilmek adına yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları, dev barajlar, yüksek teknoloji arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Karapürçek ilçemiz ve Akyazı’ya bağlı Küçücek Mahallemiz için önemli bir projeyi hayata geçirdik. Ekiplerimiz toplamda 7 noktada çalışmalarını sürdürüyor. İki ilçemizde inşa edeceğimiz 80 kilometrelik kanalizasyon hattının 36 kilometresini tamamladık. 128 kilometrelik içmesuyu hattında ise 9 kilometre şuanda bitmiş durumda. Ayrıca bölge için 4 kilometrelik yağmursuyu hattı da inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

“Arıtma tesisine entegre”
Dr. Rüstem Keleş, “Karapürçekli ve Akyazılı vatandaşlarımızı daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştıracağımız 128 kilometrelik hatta çalışmalar sürerken bir taraftan da 3 bin metreküplik dev içmesuyu depomuzun da yapımına başladık. Tamamlandığında Akyazı Atıksu Arıtma Tesisine entegre edeceğimiz 80 kilometrelik kanalizasyon ağının neredeyse yüzde 50’lik kısmı tamamlandı. İnşallah tamamlandığında vatandaşlarımız atıksu konusunda hiçbir sorun yaşamayacak. Bölgede inşa edeceğimiz yağmursuyu hattı ile de önemli bir sorunu çözüme kavuşturmuş olacağız. Ekiplerimizin yoğun gayretleri ile inşallah projemizi hızlı bir şekilde tamamlayarak Karapürçek ve Akyazı Küçücek Mahallemizde yaşayan hemşerilerimizi içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu anlamında sorunsuz bir altyapı ile buluşturmuş olacağız. Projemiz ilçelerimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.