2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Karapürçek Müftülüğünün daveti üzerine, Karapürçek’te düzenlenen Kutlu Doğum Programı’na konuşmacı olarak katılan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, ‘Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sas), Tevhid ve Vahdet’ konulu bir konferans verdi.
Karapürçek’lilerin büyük ilgi gösterdikleri Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Karapürçek Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun açılış konuşması ile devam eden Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Kutlu Doğuma özel olarak hazırlanan ‘Gelin Birlik Olalım’ Sinevizyon gösterimi ve gül takdimi yapıldı.
Programda daha sonra konferans bölümüne geçildi. “Son Peygamber Hz. Muhammed (Sas)’in Kutlu Doğumunun 1445. yıldönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olması” temennisiyle katılımcıların haftalarını tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında şunları ifade etti: “İnsanlığın mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz İslâm, Tevhid dinidir. Tevhid, tek Allah inancı etrafında birleşmektir. Bilindiği gibi “Allah’tan başka ilah yoktur” sözü, bu tevhidin özünü teşkil etmektedir. İslâm dininin üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi, mutluluğun vazgeçilmez şartlarından olan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk, bereket ve rahmet vardır. Dünya ve Ahirette mutlu olmak ancak Allah’ın Kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür. İslamiyet, renkleri ve dilleri farklı olan insanları, aynı inanç etrafında birleştirmiş, kin ve düşmanlıkları ortadan kaldırarak gerçek anlamda huzur ve barışı getirmiştir.”


“Tarih boyu milyonlarca Müslüman’ı birbirine kenetleyip tek vücut ve parçalanmaz bir millet haline getiren harç, İslam kardeşliğidir.” diyerek inananlara büyük görevler düştüğünü belirten İl Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında: “Tevhid, İslam’ın en temel ilkesi, Kur’an ve Sünnetin ruhu, bütün peygamberlerin gönderiliş gayesidir. İslam’ın tevhid dini oluşu, onu diğer din ve inançlardan ayıran en bariz vasfıdır. Tevhid, sadece bir inanç ve düşünce sistemi değil, aynı zamanda bir hayat tarzı ve yaşama biçimidir. Müslümanların bugün küfrün karşısında tek ses ve tek yürek olarak zalimin karşısında yekvücut olabilmesi, her şeyden önce mezhebini, meşrebini, ırkını, dilini, coğrafyasını ve ideolojisini değil, İslam’ın tevhid ve vahdet anlayışını esas almasıyla mümkün olabilir” ifadelerine de yer verdi.
 
Akyazı Müftüsü Mehmet Şenokur’un yaptığı dua ile tamamlanan Programın sonunda Karapürçek Kaymakamı Tahir Yılmaz tarafından günün anısına çiçek takdiminde bulunuldu.