Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karapürçek muhtarları ile bir araya geldi. Kara Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AK Parti Karapürçek İlçe Başkanı Cemalettin Selim, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, Karapürçek Muhtarlar Derneği Başkanı Beytullah Şafak, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile Karapürçekli muhtarlar katıldı.
 
“Canla başla çalışacağız”
1 hafta sonra çok önemli bir referandumun gerçekleştirileceğini belirten Karapürçek Muhtarlar Derneği Başkanı Beytullah Şafak, “Çanakkale’de 250 bin, 15 Temmuz’da gerçekleşen hain kalkışmada ise 250 şehit verdik. Bunların yüzü suyu hürmetine muhtarlar olarak çok çalışmamız lazım ki bir daha bu olaylar yaşanmasın. Canla başla çalışacağız. Karapürçek’te yer alan 14 mahallemizde Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı olmayacak.  Bu toplantıyı tertipleyen Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.


 
“Eksiklikler tamamlanacak”
Karapürçek’in her zaman kendileriyle beraber olduğunun altını çizen Başkan Toçoğlu, “Bizlerde sizleri mahcup etmemek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Asfalt dışında ciddi sorunumuz gözükmüyor. İnşallah içinde bulunduğumuz süreç ülkemize güzellikler getirecek bir süreç olacaktır. Referandum sonrası eksikliklerinizi daha hızlı bir şekilde tamamlamak için gayret edeceğiz. Bürokrat arkadaşlarımızı da özellikle sizlerle görüşmelere getiriyoruz ki onlarda sahada durumun ne olduğunu görüp sorunları sizlerden bizzat dinlesinler. Ankara’da güçlü bir iktidar olduktan sonra sorunlarımız bir şekilde hallolur” ifadelerini kullandı.
 
“Büyük altyapı yatırımı”
Gerçekleştirdikleri altyapı yatırımlarıyla Karapürçek’in bu noktada yaşadığı sıkıntıları sona erdireceklerini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Karapürçek ve Akyazı Küçücek Mahallesi için hayata geçireceğimiz altyapı projesinde çalışmalarımız başladı. Bölge için 128 kilometre içmesuyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. 33 milyon liralık yatırımla Karapürçek’in ve Küçücek’in altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz. İnşallah çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayarak bu noktadaki sıkıntıları gidereceğiz. Pekşenler Sapağı’ndan Çaybaşı Yeniköy’e kadar olan kısımda ise yolu genişletmek için kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarımız tamamlandığında Karapürçek yolu üzerindeki o bölgede trafik daha rahat bir hale gelecek” şeklinde konuştu.

 
“Karapürçek hazır”
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Karapürçek’te işimiz kolay. Muhtarlar Derneği Başkanımızın da heyecanından görüldüğü gibi Karapürçek evet için hazır. Siyasette vizyon, vefa ve saygınlık önemlidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız buraya geliyor Karapürçek’te yapılan ve yapılacak çalışmaları aktarıyor. Burada karşılıklı güven ilişkisi de önemli. Yapılan işin kalitesi de önemli. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı işler sıradan, oy için yapılan hizmetler değil. Geleceği düşünerek yapılan uzun soluklu yatırımlar. Saygınlık noktasında da bir sıkıntı olduğu görülmüyor.”
 
“Hükümeti millet kuracak”
 Referandumun bir kırılma noktası olduğunu belirten Kılıç, “100 yıldır bekleniyor. 1961 ve 1982 anayasaları darbe anayasalarıydı. 1982 anayasa referandumu askerlerin gölgesinde bir referandum oldu. Bunca zaman sonra ilk defa milletin anayasası referanduma gidiyor. Şimdi milletimiz bizzat kendisinin yüzde 50’den fazla oy vererek seçtiği kişi ile yürüyecek. Beğenmezse değiştirebilecek. Hükümeti millet kuracak. Coğrafyamız ve değerlerimiz için en ideal sistem bu. Zihniyeti bizlerden farklı olan sanayicilerimiz bile bu parlamenter sistemin değişmesi gerektiğini bizlere söylüyorlar. Çalışsa da çalışmasa da bu devletten bir şekilde geçinenler, parlamenter sistemin eksikliklerinden nemalananlar hayır diyorlar. Bizler oylarımız yüksek olduğunda Ankara’ya gidip daha rahat bir şekilde hizmet talebinde bulunabileceğiz.”