Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisinin yenilendiği projede son aşamaya geçildiğini açıkladı. Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin tüm mahallelerine birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak adına yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karapürçek ilçemiz içinde söz verdiğimiz gibi önemli projeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisini tamamen yenileyerek yüksek teknoloji ile donatıyoruz. Ekiplerimiz son olarak mekanik montajları da tamamlayarak testlere başladı. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla birlikte Karapürçekli hemşerilerimizin musluklarına daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştıracağız” diye konuştu.

Son aşamada

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Bildiğiniz üzere Karapürçek ilçemizi sorunsuz altyapı ile buluşturmak amacıyla 33 milyon liralık yatırım yaparak yeni bir altyapı projesi başlattık. Bölge için yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları inşa ediyoruz. Karapürçekli vatandaşlarımıza hizmet sunan Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisini de 1 milyon liralık proje ile tamamen yeniliyoruz. Yeni tesisimiz yüksek teknolojisi ve artan kapasitesi ile 11 mahallemizde vatandaşlarımızın musluklarına daha kaliteli içmesuyu sağlayacak. Ekiplerimiz çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Şuanda tesisimizin test işlemleri devam ediyor. Testlerinde tamamlanmasıyla tesisimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

11 mahalleye müjde

Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin dört bir yanına inşa ettiğimiz içmesuyu arıtma tesisleri ile vatandaşlarımıza ulaştırdığımız suyun kalitesini daha da yukarılara taşıyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası ile yetki alanımıza dâhil olan bölgelerde de içmesuyu anlamında sorun yaşanmaması adına yeni içmesuyu hatları ve yeni arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Kanlıçay bölgesinde yer alan içmesuyu arıtma tesisimiz proje ile son derece modern ve yüksek teknoloji sisteme sahip oldu. Tesisimizin devreye alınmasıyla bölgedeki içmesuyu kalitesi daha da yukarılara çıkacak. Tesisimizin hizmet sunduğu Çıldırlar, Buğdaylı, Kepekli, Teketaban, Mesudiye, Hocaköy, Yüksel, Küçük Karapürçek, Meşepınarı, Harmanlı, Akbalık Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaşacak” dedi.