Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, seçim vaatlerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. Şeker Mahallesi’nde hayata geçirilen ve Adapazarı’na “Çocuk Dostu Şehir” ödülü kazandıran Çocuk Hakları Sokağı’nın ikincisi Yenikent Bölgesi mahallelerinden Karaman’da hayata geçiriliyor. Başkan Işıksu, Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel ile birlikte trafiğe kapatılan 3012. Sokak’ta başlayan çalışmaları yerinde inceledi, Park ve Bahçeler Müdürü Şebnem Arıkan’dan bilgiler aldı. Başkan Işıksu’ya Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık da eşlik etti. 

“Çocuklarımıza hayırlı olsun”
Karaman Çocuk Hakları Sokağı’nı yaklaşık iki ay içerisinde çocuklara hediye etmek istediklerini vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Çocuklarımızın hayal ve hedeflerinde Adapazarı’mızdan anlar ve hikâyeler olsun istiyor ve bu doğrultuda her çalışmamızı büyük bir hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Şeker Mahallemizde hayata geçirdiğimiz sokak hamdolsun büyük beğeni kazandı. Adapazarı’mıza ‘Çocuk Dostu Şehir’ unvanı kazandıran Çocuk Hakları Sokağı’mızdan bir adet daha Karaman’ımıza kazandırıyoruz. Yenikent Bölgemizi çok önemsiyoruz, birçok projemiz var, sokağımızı da hızlıca tamamlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza, ailelerimize, Yenikent’imize, Adapazarı’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Muhtar Çalık’tan Başkan Işıksu’ya teşekkür
Gerçekleştirilen çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Işıksu ve ekibine teşekkür eden Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık, “Mutlu Başkanımızın Yenikent Bölgemize, Karaman Mahallemize ilgisi bizleri çok memnun ediyor. Çocuk Hakları Sokağı’mızın mahallemize kazandırılıyor olmasından dolayı oldukça mutluyuz. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Neler yapılıyor?
Çocuk Hakları Sokağı çalışmaları Karaman Mahallesi 3012. Sokak üzerinde (1444 Ada ve 1445 Ada arasında) sürüyor. Proje dâhilinde 3012. Sokak trafiğe kapatılırken, proje 1820 m² alan üzerine kurulacak. Aktivite alanı üzerinde 14 adet zemin oyunu, 12 adet eğitici bilgi tabelası, 6 adet oyun tabelası, 8 adet duvar oyunu, 2 adet trambolin, 8 adet aktivite oyun masası, 50 m²’lik futbol alanı, 30 m²’lik basketbol alanı yer alacak. Sokak üzerinde ise 18 adet bank, 8 adet piknik masası, 20 adet çöp kovası, 2 adet geri dönüşüm ünitesi, 1 adet 5’li bisiklet parkı, 6 adet mini golf sahası, 2 adet masa tenisi, 10 adet ahşap saksı ve 12 adet LED aydınlatma direği montajları gerçekleştirilecek.