Sakarya'dan Trabzon'a kadar fındık üretilen illerde Ferrero Fındık’ta görevli sosyal çalışma uzmanı ve ziraat mühendisleri tarafından, budamadan, hastalıklarla mücadeleye kadar fındık tarımı konusunda eğitim alan çiftçi kadınlara Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, özel bir program düzenlendi.

Programda, Karadenizli çiftçi kadınlara Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu'ndan Fadime Karagöz, "Tarımda Teşvik ve Destekler" konusunda bilgiler verdi. KAGİDER'den Seçil Şendal ise girişimcilik üzerine soruları cevaplandırdı. Kadın çiftçilere devlet destekleri ile Avrupa Birliği'nden kullanılabilecek fonlar hakkında da bilgiler verildi.

Etkinliğe katılan kadın çiftçiler, proje kapsamında fındık üretiminden sosyal çalışmalara kadar çok yararlı bilgiler ve tecrübeler edindiklerini belirterek, fındık üretiminde en önemli unsur olan kaliteyi zirveye çıkarmak için çaba göstereceklerini söylediler.

Ferrero Ku­rumsal İlişkiler Direktörü Ya­semin Taşkın da, Türkiye’nin stratejik tarım ürünlerinden biri olan fındıkta ağırlıklı olarak kadın emeğinin önemine vurgu yaparak, "Fındığın annesi de, geleceği de onlar. Yetiştirdikleri nesillere fındıkla ilgili bilgileri aktaracak olanlar da onlar. Biz bu farklılığı daha da arttırmaya çalışıyoruz. Ferrero olarak önceliğimiz kalite diyoruz. Kadınlarımız bunu çok iyi anlayıp, gerekeni yapıyorlar. Bu da Türk fındığının kalitesini ve rekabet şansını daha da yükseltiyor" dedi.