Zirai Aletler Sanayi’nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ve yaklaşık bir ay önce açılan kavşağı kapatmak isteyen Karayolları Genel Müdürlüğü’ne esnaf tepki gösterdi.

Kavşağı kapatmak isteyen Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen SESOB Başkanı Hasan Alişan; “Yerel yönetimlerin talebi üzerine açıldı bu kavşak. Esnafın sesinin duyulmasını istiyoruz. Karayolları’nın çaktığı kazığı biz kesmeye devam edeceğiz. Belediye bizim yanımızdadır. Bu kavşak ve yol köylüyü, esnafı, tüm vatandaşlarımızı rahatlatıyor. Karayolları yetkileri bir daha gelecekler. Karayollarının hizmetleri göz ardı edemeyiz. Ama karayolları bu yola asla asfalt atmadı. Bu yollarda ışık olmadığı zamanlarda insanlar öldü. Kanuna aykırı hiçbir şey yapmıyoruz. Karayolları insafa gelmeli. Şehrimize yapılan bu hizmet kapatılmamalıdır. Binlerce insanın ekmek kaynağıdır bu yol. Biz buradayız. Nöbet tutacağız. Önümüzde tehlikeli iki gün var. Bunlar Cumartesi ve Pazar. Geldiklerinde gerekli müdahaleyi yapacağız. Bu güzel ve verimli kavşağı kapattırmayız” dedi.

Basın açıklamasının ardından başta SESOB Başkanı Hasan Alişan ve esnaf yol kenarında nöbet tutmaya başladı. / Remzi ŞİMŞEK