Sakarya Kamu Hastaneleri Yöneticileri Kasım Ayı toplantısı Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam Başkanlığı’nda yapıldı. Tıbbi Hizmetler Başkan Vekili Opr. Dr. Özcan Öktem ile İdari Hizmetler Başkanı Vekili Dr. Hasan Bektaş’ın da hazır bulunduğu toplantının ev sahipliğini Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (SADSM) Başhekimi Necmettin Çınar yaptı.

ADSM Serdivan’da hizmet verecek
Ağız ve Diş Sağlığı merkeziyle ilgili bilgi veren Çınar, 2015 yılında 216 bin 240 poliklinik sayısına ulaştıklarını kaydederken bu rakamın 2016 yılının ilk 10 ayında ise toplam da 223 bin 388’e yükseldiğini kaydetti. Çınar, ADSM olarak Pedodonti, Protez, Konsevatif Tedavi, Ağız ve Diş Cerrahisi, Engelli Kliniği (Genel anestezi altında), Acil Hizmeti, Evde Sağlık Hizmetleri gibi birçok hizmet verdiklerini dile getirdi. Serdivan’da yapımı tamamlanan yeni ve modern hizmet binasına 21 Kasım Pazartesi günü tam olarak taşınacaklarını ve yenilenen cihazlarla daha da kaliteli sağlık hizmeti vereceklerini ifade eden Çınar, ADSM’nin alanında il dışından da tercih edilen bir merkez haline geldiğini söyledi.

Bekleme süresi azalacak
Necmettin Çınar’ın sunumunun ardından Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam hastane yöneticilerinin görüş ve önerilerini değerlendirdi. Sağlam, hasta memnuniyeti konusunda hassas olduklarını dile getirerek sağlık raporları konusunda Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) başta olmak üzere Yenikent ve Toyota-SA hastanelerindeki yığılmalara dikkat çekti. Hastaneler arasında sağlık kurullarında vatandaşı bekletmemek için koordinasyonun artırılmasını isteyen Sağlam, sağlık tesislerinin temizliği konusunda da hassas davranılmasını istedi.

Kantin fiyatlarına denetim
Hastane kantinlerinin fiyatlarının yükseksek olduğu yönünde gelen vatandaş şikayetlerine de değinen Sağlam “Kantin işletmecileriyle yaptığımız sözleşmelerde fiyatların nasıl belirleneceği belli. Bunu dışında keyfi fiyat uygulamaları yapılamaz. Piyasanın çok üstünde ürün satışları yapılıyor. Yöneticilerimiz bunun takibini mutlaka yapmalı.” diye konuştu. Sağlam ayrıca il dışına hasta sevkini azaltmaya yönelik hastaneler arasında koordinasyonun daha iyi işletilmesi gerektiğini dile getirdi.



Yoğun talebe çözüm
SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr. Yakup Tomak, askeri hastanelerin kapanması ile sağlık raporu konusunda talebin artış gösterdiğini belirterek “Ortalama olarak haftada iki gün toplanan sağlık kurulumuza, haftada 50 ile 80 arası askeri personel başvuruyor. Sağlık kurulumuza aylık 750 civarında heyet raporu başvurusu oluyor ve kurulumuz aylık ortalama 600 heyet raporu veriyor. Yoğunluğu azaltmak için askeri raporlara yönelik ayrıca haftanın bir günü daha sağlık kurulu heyeti oluşturmasını planlıyoruz” dedi.

Aynı gün sağlık raporu
Toyota-SA Acil Yardım Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Semih Songür de, sağlık kurulu raporları için önemli bir çalışmayı hayata geçirmek için hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti. Başhekim Vekili Songür, yalın hastane modeliyle resmi başvurularda kullanılmak üzere sağlam raporu almak isteyenlere salı ve perşembe günleri başvuru yaptıkları günde sağlık raporu verebileceklerini dile getirdi. Engelli ve maluliyet raporları haricindeki sağlam raporu almak isteyenlerin SAÜEAH’a gitmesine artık gerek kalmayacağını söyleyen Songür “Aynı gün beklemeden sağlık kurulunda sağlam raporu verilmesi noktasında hastanemizde alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Başvuru yapıldığında, aynı gün içerisinde rapor verebiliyoruz” dedi.