Kentpark içindeki Öğretmenevinde düzenlenen Kantinciler Günü’ne; çeşitli toplantılar nedeniyle ilimizde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, Şube Müdürleri Yüksel Hamzaoğlu, Vedat Tetik, Öğretmenevi Müdürü Levent Kobya, STK temsilcileri ve çok sayıda kantinci esnafı katıldı.

Kantin esnafının sorunlarının dile getirildiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sakarya Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Kemal Yavuz, en önemli sorunlarının başında okul kapılarının güvenlik altında kapalı tutulmasının önemli olduğunu belirterek; “Okul kantinlerimiz Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Belediyeler ve daha birçok yetkili birimler tarafından çok sıkı denetlenmekte ve birçok yasaklar uygulanmaktadır. Buna karşın okulların hemen karşısında olup hiç bir denetime tabi olmayan merdiven altı ucuz imalatlarla öğrencinin sağlığı ile oynayanlar tarafından haksız rekabet oluşturulmaktadır. Bu durum yılda sadece yüz atmış gün açık olan kantin esnafımızın şartlarını daha da zorlaştırmaktadır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin tam bir kantinci dostu olduğunu, sorunlarını bildiğini ve çözüm ürettiğini söyleyen Başkan Yavuz; “Ben otuz senelik kantincilik hayatımda bu kadar mesleğimizle ilgili konulara hakim olan bir milli eğitim müdürü görmedim. Pervin Töre hanımefendiyi bizim için çok büyük bir şans olarak görüyorum ve sizler adına bir kez daha ilimize ve günümüze hoş geldiniz diyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de yaptığı konuşmada davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, okul kantinlerini çok önemsediğini, öğrencilerimizin başarısında en önemli etkenlerden biri olduğunu, kantinlerin özel kafeteryalar kalitesinde olması gerektiğini ve bunun için ödüllü bir kampanya başlatacağını söyledi.

Türkiye Kantinciler Günü etkinliğinde, mesleğinde yirmi beş yılını tamamlayan duayen kantincilere plaket töreni düzenlendi.