Organizasyona SESOB Başkanı Hasan Alişan, Kantinciler Odası Başkanı Nahim Salık ve Turhan Salihoğlu da katıldı.
 
Uygulama sınav öncesinde bir konuşma yapan Merkez Müdürü Arif Türkyılmaz; “Kantin İşletmeciliği meslek dalında yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Merkezimizde bu alanda eğitim alarak kendini yetiştiren ve iş gücü piyasasına katılmak isteyen öğrencilerimiz bu tür uygulamalarla edindikleri bilgi ve becerileri sergilemektedirler. Bu alanda yaşanan nitelikli eleman sıkıntısı eğitimlerle giderilecektir” dedi
 
SESOB Başkanı Hasan Alişan’da yaptığı konuşmada; “Bu yapılan organizasyondan çok etkilendim. Karşımda yetişkin insanları, özellikle bayanları görmek beni gelecek adına çok umutlandırdı. Ülkemizde kadın istihdamının önemi büyük.  Kadınların işgücü piyasasına katılmaları ve onların ülke ekonomisine katkıları çok önemli. Ben de burada meslek öğrenmek için çaba ve özveri gösteren bayanları görmekten çok mutlu oldum. Kendilerine bundan sonraki iş hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
 
Sınavda hazırladıkları ürünleri komisyona sunan öğrenciler, yiyeceklerin hazırlanmasında ve sunumdaki başarılarıyla takdir topladılar.