Erenler ilçesinde Kanser Bilgilendirme ve Tarama seminerlerine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. 2011 yılında başlanan proje ile Erenler’deki mahallelerde ayrı ayrı programlarla devam eden seminerlere bugüne kadar 4 bin 750 kişi katıldı.

Erenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Bağlar Mahallesi’ndeki 29. Programa mahalleli bayanlar büyük ilgi gösterirken, aynı zamanda obezite ile alakalı da bilgilendirme seminerlerinin yapılması istendi.

Erken teşhisin önemi anlatıldı

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu hemşire ve doktoru tarafından slayt eşliğinde düzenlenen seminerle kadınlara kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. KETEM’in amacının tanımlanmış risk gruplarına yönelik oluşturulan tarama programları standartları ile kanserlere erken dönemde tanı konulması ve gerekli birimlere sevki yapılarak tıbbi, ruhsal ve sosyal yönlendirmek olduğu belirtildi.

Seminer sonrasında kanser tarama programına katılmak isteyen bayanlar kayıtlarını yaptırdılar.

Bayanlar ayrıca, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e de böylesi güzel bir projeye destek verdiğinden ve her mahalleye ücretsiz kanser taraması sağlandığından dolayı teşekkür ettiler.