Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının bakımları aralıksız sürdürüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Seyit Sakallıoğlu, “Yüksek teknoloji kanal görüntüleme sistemlerimizle kanalların adeta röntgenini çekiyor, ilgili yerlere müdahalede bulunuyor, kanalizasyon hatlarımızı, yağmursuyu hatlarımızı ve yağmursuyu ızgaralarımızı temizliyoruz” diye konuştu.

Çalışmalar sürecek

Sakallıoğlu, “Mayıs ayından günümüze Serdivan’ın Köprübaşı ve Orta Mahalleleri’nde kanalizasyon, Arabacıalanı Mahallesi, Eski Kazımpaşa Caddesi, 1. Cadde, Erenler Bağlar Mahallesi, Adapazarı Adnan Menderes Caddesi’nde ise kanalizasyon ve yağmursuyu hatları ile yağmursuyu ızgaralarının bakımlarını tamamladık. Yine Atatürk Bulvarı’ndan Patates Hali Kavşağı’na kadar olan güzergâhın, Adapazarı Korucuk Mahallesi Konuralp Caddesi’nin, Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi’nin, Bosna Caddesi ve Sedat Kirtetepe Caddesi’nin yağmursuyu hatları ve yağmursuyu ızgaralarının temizliklerini gerçekleştirdik. Ekiplerimiz gece gündüz sahadalar. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Fiziki durum inceleniyor

Hatların röntgeninin çekilmesinin kendilerine önemli veriler sağladığını belirten Sakallıoğlu, “Bu sayede sorunlu bölgeleri hızlı bir şekilde belirliyor, hatların fiziki durumunu inceleyerek yenilenmesi gereken hatları tespit ediyoruz. Görüntülediğimiz hatları tamamen sorunsuz hale getirmeyi hedefliyoruz. Mayıs ayından günümüze gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde 55 kilometre kanalizasyon hattı, 10 kilometre yağmursuyu hattı ve bin 500 yağmursuyu ızgarasının temizliğini tamamladık. Vatandaşlar tarafından kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarına atılan peçete, ıslak mendil, çocuk bezleri, giyim eşyaları, evsel atıklar, moloz ve inşaat malzemeleri hatlarda zaman zaman tıkanmalara, yağışlı havalarda taşkınlara ve yağmursularının tahliye edilememesine neden oluyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.