Yeni yayın döneminin başlamasıyla ilgili bir açıklama yapan Kanal 54 TV Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Bağ, 2014 – 2015 yayın döneminin 15 Eylül Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Kanal 54’ün Sakarya’nın en eski yayın kuruluşlarından biri olduğunu dile getiren Bağ, her zaman olduğu gibi bölgenin sosyal ve kültürel yapısına göre programlar hazırlayıp yayınlayacaklarını belirtti.

Yeni yayın döneminin başlayacak olması ile birlikte yerel televizyon yayıncılığı konusunda da kaygılarını dile getiren Ahmet Bağ, “Maalesef bölgemizin uyduda bir televizyon kanalı yok. Uydu yayıncılığı ile ilgili yerel seçimler öncesi bazı adımlar atılmış, bazı çevreler uydudan yayın yapıyoruz diye böbürlenerek bir avuç suda fırtınalar koparmış, yapılan değerlendirme ve çalışmalardan sonuç alınamamış ve söz konusu yayın kuruluşları yayınlarını sonlandırma kararı almışlardır. Haliyle bölgenin acilen uydudan yayın yapacak bir televizyon kanalına ihtiyacı vardır. Şehrin ileri gelenleri sanayici ve yatırımcıları bu konu ile mutlaka ilgilenmelidirler” dedi.

Ahmet Bağ tüm sıkıntılara rağmen Kanal 54’ün yayınlarını aksatmadan sürdüreceğini dile getirdi.