Programa MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ve İlçe başkanları, MHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Tankal, İlçe Ocak Başkanları, Sakarya Türkav şube başkanı Recai Ciran, Türk Sağlık Sen Sakarya şube başkanı İrfan Korkmaz ve MHP Cumhur ittifakı belediye meclis üyesi adayları ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu, "Çanakkale zaferi; Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaşarak, Viyana önlerinden itibaren Anadolu'ya doğru sürekli gerileyen bir imparatorluğun, esas kurucu unsuru olan Türk Milletinin verdiği bir onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi bu zafer, Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yakılıp, milletçe yeniden doğuşun başlangıcıdır" dedi.
Türk milletinin gücünün temsili olarak Çanakkale Zaferini gösteren Sofuoğlu, "Çanakkale Savaşı’nda verilen mücadele, Türklüğü küçümseyen, Türk milliyetçilik gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine sahip insanların onuruna ve kutsal bildikleri vatanına göz diken, Türk Milleti’nin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını da nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almalarını gerektiren tarihi bir dönemeçtir" diye konuştu.

Düşmanları omurgasız zihniyet olarak niteleyen Sofuoğlu, “Şanlı Türk Milleti tarihinden aldığı güçle kendisini yok etmeye, ayaklar altına almaya çalışan güçlere karşı her ne pahasına olursa kanından ve canından vazgeçerek Türkiye’nin milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü korumak için göğsünü siper etmekten asla ama asla çekinmeyecektir. Bugün rüzgâr ekenler Çanakkale Savaşı’nda ve diğer destansı mücadelelerimizde olduğu gibi yine fırtına biçecek ve boğazın soğuk sularında yok olacaklardır" dedi.

"Türk milletinin 57. alayı ülkü ocaklarıdır!"

Sözlerine Çanakkale Zaferinde gösterilen üstün cesaretin bugün ülkü ocaklarında yeşerdiğinin altını çizerek devam eden Sofuoğlu, "Necip Türk milletinin 57. Alayı olan Ülkü Ocaklılar olarak bizler de, dünyada eşine zor rastlanır kahramanlık destanı yazanların torunları olarak bırakmış oldukları kutsal emanetlerinin yılmaz bekçileri, şerefli taşıyıcıları olarak aynı ruh ile bizden sonraki nesillere üzerine katarak taşımanın gayreti için var gücümüzle çalışmaktayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkanın konuşması ardından sinevizyon gösterimi ve konferans gerçekleştirildi, konferans sonunda tarihçi-yazar Ozan Bodur'a Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu plaket takdiminde bulunuldu.