Hak-iş İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, yaptığı  açıklamada, devletin yanında olduklarını söyledi.

Gökdemir, “Devletimizin, hükümetimizin salgını önleme konusunda toplumun tüm kesimleri için aldığı ve alacağı tedbirleri hayati önemde görüyoruz. Koronavirüs’ün dünyada ortaya çıktığı ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümetimiz, başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere bütün bakanlarımıza ve yetkililerimize süreci izleyip aldıkları hızlı önlemler ve başarılı çalışmalarından dolayı içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Sosyal mesafenin korunmasını ve hükümetimizin koyduğu tedbirlere uyulmasının salgının en az kayıpla atlatılması açısından gerekli olduğunu belirtmek isteriz. Bütün kesimlerin salgını ciddiye alması ve buna uygun önlemler alması, bugünümüzü ve yarınımızı kurtaracak, bu süreçten en az zararla çıkmamızı sağlayacaktır.
Bu zor zamanlarda emeğini milletimizden esirgemeyen tüm emekçi kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ederim. Elbette her iş yerinde bu hastalığa yakalanma riski var,  belediye çalışanlarımızın, sağlık sektörünün her kademesindeki emekçilerimizin, markette kasiyerlerin, fırında çalışanların, fabrikalarda üretimde çalışan ve ismini sayamadığımız tüm emekçilerimizin bu süreçte, bu riske rağmen, gösterdiği özveri ve fedakârlık gerçekten takdire şayandır. Bu nedenle tüm emekçi kardeşlerimizin emeklerine teşekkür eder ve emeklerine minnettar olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.
Covid-19 ile mücadelede en büyük etkenlerden birinin üretim ve endüstrinin durmaması ve ekonomik olarak güçlü olunmasının önemine vurgu yapmak isterim. Vatandaşlarımızın virüse yakalanmaması için evlerinden çıkmadığını şu zor günlerde ekonomik olarak güçlü olmak ve kimsenin mağdur olmaması çok büyük bir önem arz etmektedir.  Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ya da düşünmek sadece devletin değil STK’ların da en önemli sosyal görevidir. Bu nedenle Hizmet-iş Sendikası Sakarya Şubesi olarak, Şube Başkanı, Yönetim Kurulu ve çalışanlarımız bir aylık maaş tutarlarını Biz Bize Yeteriz Kampanyasına bağışlamıştır” dedi.