Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin kuzeyinde 19 mahalleye daha sağlık ve bol içmesuyu ulaştıracak projede çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağının müjdesini verdi. Dr. Rüstem Keleş, “Karasu ilçemize bağlı 19 mahallemizi kapsayan içmesuyu projemizde çalışmalara başlıyoruz. Kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz yatırım ile Kurudere, Yeşilköy bölgesinde yaklaşık 10 kilometre içmesuyu hattı ve bir adet içmesuyu deposu inşa ederek Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizden vatandaşlarımızın musluklarına çok daha kaliteli içmesuyu ulaştıracağız. Bayramın hemen sonrasında çalışmalara başlıyoruz” diye konuştu.
 
19 mahalleye kaliteli içmesuyu
Hayata geçirilen dev yatırımlarla şehrin kuzeyinde içmesuyu anlamında herhangi bir sorun kalmayacağını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzey bölgesinde bir taraftan önemli yatırımları hizmete alırken bir taraftan da dev projelerimizde çalışmalar devam ediyor. Yüksek teknoloji ile donattığımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisini devreye aldık. 45 milyonluk yatırımla hayata geçirdiğimiz 450 kilometrelik Karasu-Kocaali İçmesuyu Projemizde tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi de bu projelere bir yenisini daha ekliyoruz. Karasu ilçemizde 19 mahallemiz için 10 kilometrelik yeni bir içmesuyu hattı ve içmesuyu deposu inşa edeceğiz.  Söz konusu hattı Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre ederek bölgede zaman zaman görülen bulanıklık ve yetersizlik sorununu tamamen ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.


 
Arıtma tesisine entegre
Dr. Rüstem Keleş, “İçmesuyu ve altyapıya dair birçok konuda şehrimizin geleceğini garanti altına almak adına aralıksız çalışıyoruz. Şehrimizin kuzeyinde de, Karasu’da 19 mahallemiz için bayramın hemen ardından çalışmalara başlayacağız. Etaplar halinde inşa edeceğimiz yeni hatlar ile Kurudere, Yeşilköy, Yenidoğan, Ardıçbeli, Ortaköy, Adatepe, Akkum, Camitepe, Denizköy, Gölköprü, Hürriyet, İhsaniye, Karamüezzinler, Kancalar, Konacık, Manavpınarı, Resuller, Taşlıgeçit ve Üçoluk Mahallelerimizde Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizde dünya standartlarında arıttığımız içmesuyunu ulaştıracağız. Projemiz Karasulu hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.