Aziz vatanımız 
Başkan Babaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gönüllerimizde her zaman ayrıcalıklı bir yeri bulunan gazilerimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve aziz milletimiz için gözünü kırpmadan canlarını ortaya koyan kahramanlardır.   19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanın verilmesiyle kutlanmaya başlayan bu anlamlı günde; Gazilerimizin ve Şehit ailelerimizin gurur ve kederlerini en derinden hissettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. 

Sahip çıkacağız 
Şanlı tarihimizde cepheden cepheye koşup düşmana karşı elde edilen sayısız ve şanlı zaferlerin kahramanlarını asla unutmayacağız. Bu toprakları bizlere vatan yapan gazilerimizi ve şehitlerimizi her daim dua ve hayırla yad edeceğiz. Aziz vatanımıza göz diken, parçalamaya çalışıp, aziz milletimizin huzuruna kast eden bölücü hainler şunu çok iyi bilmelidir ki; Tarihte olduğu gibi milli sorumlulukla ve vatan aşkıyla gazilerimizin ve şehitlerimizin emanetlerine son nefesimize kadar sahip çıkacağız. 

Rahmetle anıyorum 
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum.”