Olay, Güneşler-Serdivan arasında çalışan dolmuşta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samet Sarı idaresindeki dolmuşa yolcu olarak anne ve çocuğu bindi. Yolculuk esnasında ismi D.Ö. olduğu öğrenilen 4 yaşındaki küçük kız çocuğunun boğazına aniden yediği şeker kaçtı. Küçük çocuğunun morardığını ve nefes alamadığını fark eden anne bir anda çığlıklar atarak panik yaşadı. Annenin feryatlarını duyan dolmuş şoförü Samet Sarı, araçta bulunan diğer yolcuları indirdikten sonra güzergahını değiştirerek küçük çocuğu çocuk hastanesi acil servisine götürdü. 
Dolmuş şoförü Samet Sarı ise yaşanan panik dolu o anları anlatırken, insanlık görevini yaptığını söyledi.
Sarı, amacının çocuğu hastaneye yetiştirmek olduğunu söyleyerek, “Durağa yanaşmak üzereyken bayanın arka taraftan çığlıklarını duydum. Çocuk, yumuşak şekerlerden yutmuş, o şeker boğazına yapışmış. Bayan daha sonrasında fark etmiş durumu ve çocuk morarmaya başlamış. Ben onu gördükten sonra yolcuları hemen arabadan aşağıya indirerek; kırmızı ışık, ters şerit nasıl gittiysem aklımda sadece hastaneye gitmek vardı. Hastaneye vardığımızda kapıda ambulans personeli vardı onlar müdahale etti hemen. Çocuğun durumu hakkında tam bilgi alamadım ama ulaşabildiğim kadarıyla iyiymiş. Soğukkanlılığı korumak gerekiyor" dedi.
Samet Sarı, takdir gören davranışı insanlık için yaptığını söyleyerek,"Aracımıza binen herkesin canı bize emanet. Biz o şekilde görevimizi yaptık” diye konuştu.