Doğadaki tüm canlılara karşı yapılan zulme hayır, bütün canlılar yaşama hakkına sahiptir ve yaşamaya hakkını yok etmek isteyen herkes suçludur.

Şimdi bir daha yeniden kahrediyorum, bu ülkede yaşanan bütün acıları kınıyorum.

Yapılan araştırmalar, her gün gazetelere yansıyan haberler kadınların uğradığı şiddeti gözler önüne seriyor.

Kadınlar eşlerinden, sevgililerinden, babalarından, ağabeylerinden yoğun şiddet görüyor. Namus, töre adına kadınlara yönelik kötü muamele ve işkence, Türkiye ve birçok ülkede yaygın ama CHP’li ve MHP bayanlar;  “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Ve Dayanışma Haftası” nedeniyle CHP’li bayanların, MHP’li bayanlara yaptıkları ziyarette kadına karşı şiddetin nasıl önlenebileceği konuşulurken, toplantıya damgasını vuran konu ise, “Sakarya’da bir genelev eksikliği” kadına karşı şiddet gibi görmüşler.

Kadına karşı şiddetin önlenmesini isterlerken;

Bu kadınların genelevden,köle gibi satıldığı, genelevde kadınları seks kölesi gibi çalıştıklarını tabiî ki bilemesiniz.

Kendinden güçsüzü ezme eğilimi toplumun genelinde var. Sadece fiziki olmak zorunda değil."Hak, adalet, vicdan" içi boş kavramlar olarak duruyor. Öncelikle insan, birey olabilmek öğretilmeli.

Psikolojiyi etkileyen en önemli faktör ekonomik sınıftır. Eğer "Aşiret Dayatması" yoksa bu tür vakaları zengin ailede göremeyiz. Geleneklerin medeniyet dışı olanlarını sadece yoksullar gerçekleştirir.

Askere alınan yüz binlerce genç var ve bunların çoğu yeterli eğitimi almamış durumdalar. Bu insanlara askerdeyken görgü kurallarından, insanca yaşama kurallarına kadar pek çok şey öğretilebilir..

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Sıktaş, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin’i  şiddetle kınıyorum.

Sizlerde kadınsınız. Annesiniz.

Ben erkek olduğum halde bunu kabul edemiyorum. Bizler Sakarya’da genelev istemiyoruz. Hiçbir bayan ve erkek bunu kabul etmez.

Daha bu konuda çok şeyde yazılabilir ama bu konuda fazla yazmak istemiyorum, çünkü Sakarya halkı bu gibi açıklamaları kabul etmez.

Bence bu kadar açık bir aşağılama kabul edilir gibi değil.