Kaza saat 11.05 sıralarında Adapazarı-Korucuk duble yolu Sebahattin Zaim Bulvarı üzerinde meydana gelmiş ve Camili istikametinden Adapazarı istikametine seyir halinde olan ve Milli Eğitim personeli olduğu öğrenilen Hatice B. idaresindeki 54 ZS 988 plakalı otomobil sürücüsünün kontrolünden çıkmıştı. Kontrolden çıkan otomobil, karşı şeritten gelmekte olan ve karantina süreci yeni biten ve hastaneye gitmek için yola çıkan Turgut Ö. idaresindeki 54 SC 445 plakalı otomobille kafa kafaya çarpışmıştı.

Otomobillerin adeta hurdaya döndüğü kazada, araç içerisinde sıkışan Turgut Ö. olay yerine sevk edilen itfaiye erlerince kurtarılmıştı. Kazada ağır yaralanan Hatice B. ile diğer yaralı Turgut Ö. bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yenikent Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 37 yaşındaki Hatice B.'nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kazaya karışmadan önce radara girmişti
Öte yandan, kontrolden çıkan Hatice B. idaresindeki 54 ZS 998 plakalı aracın, polis ekiplerince Sebahattin Zaim Bulvarı üzerine kurulan radara girdiği tespit edilmişti.