Bu bağlamda SATSO Kadın Girişimciler Kurulu, Sakarya'daki 3 kooperatifle birlikte Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Ankara Ticaret Odası Congresium Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Kooperatifler Fuarı'na katıldı. ‘Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme’ temasıyla gerçekleştirilen fuara İcra Komitesi'nden Başkan Zehra Dirim, Başkan Yardımcısı Dilek Özel, üyeler; Halide Bölükbaşı ve Handan Pırıldar’ın katılımının yanı sıra SATSO desteği ile kurulan Kalayık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Geyve Ayva Çiçeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Sakarya Kadın Dayanışma Kooperatifinin stantları fuarda yerini aldı.

Salgın önlemlerinin sıkı bir şekilde uygulandığı fuarda Sakarya’ya özgü birçok el emeği ürünü sergileyen kadın kooperatiflerinin stantları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan başta olmak üzere birçok ilgili tarafından ziyaret edildi.

Sakarya ürünlerine yoğun ilgi
Fuarın ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Zehra Dirim, kadın kooperatiflerinin örnek teşkil ederek daha da yayılacağını belirtti. Dirim; “Kadın Kooperatifleşme hareketinin üretici tüm kadınlarımıza örnek teşkil etmesi için bu çapta organizasyonlara katılmayı önemsiyoruz. Şehrimizin kadın kooperatiflerinin stantları da yoğun bir ilgi ile karşılandı. ‘Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme’ temasıyla düzenlenen fuarda Sakarya’ya özgü ürünlerimizi başarıyla tanıttık. Düzenlenen fuarda kooperatifleşme hareketinin ne kadar verimli olduğunun birçok örneğini gördük. Artık kooperatiflerin üretimdeki payı gittikçe artıyor. Bizler de kadınlarımızın birlikte daha güzel işler başaracağını düşünüyor ve kadın kooperatifleşme hareketinin çok daha yayılmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.