SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Baro Başkanlığı’na seçilen Av. Recep Hacıeyüpoğlu’na ziyarette bulundu. SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, “Yeni yönetimi tebrik ediyoruz. Bu yönetimin güzel projelere imza atacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

SATSO Kadın Girişimciler Kurulu, Baro Yönetimi’nde Av. Şükran Taşdemir Elbirlik dışında kadın üyenin bulunmamasına dikkat çekti. Adliye Binası’nın fiziki özelliklerinin de yetersiz olduğunu söyleyen İffet Hacıeyüpoğlu; “Buraya gelene kadar Adliye Binası’nın merkezden uzak olmasının çeşitli sorunlar yarattığını düşünüyorduk. Gördük ki sorun sadece Adliye’nin şehir merkezine olan uzaklığı değil aynı zamanda fiziki yetersizlikler de söz konusu” dedi.

İlk olarak yönetiminde neden sadece bir kadın üyenin yer aldığına değinen Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu; ”Baro seçimlerinde Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerce ayrı olarak oylanıyor. Bu oylamada ilk 10’da bulunan adaylarda sadece bir kadın üye bulundu. Eğer blok liste uygulaması olsa idi bugün bir olan kadın üye sayım daha fazla olurdu” ifadelerini kullandı.

Baro’nun şehir merkezinden uzaklığı ve fiziki koşulların yetersizliğine de değinen Başkan Hacıeyüpoğlu; “Adil ve bağımsız uygulamalar gerçekleştiren bir kurumun, müstakil bir binada olması gerekir” dedi.

Bu ziyaretten memnuniyetini dile getiren Baro Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoğlu, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu’na teşekkürlerini sundu.