“5 milyar kayıp”
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 2.Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Çalıştayı’nda Akyazı Bakkallar Odası Başkanı Hüseyin Kaliç ile katılarak kaçakçılıkla ilgili paylaşılan son durumu değerlendiren Başkan Akdardağan, “Her türlü kaçak gıda, tütün ve ürünler konusunda vatandaşımızın hassasiyeti sürmelidir. TESK Çalıştayı’nda üzerinde durulan en önemli husus sigara kaçakçılığı olmuştur. Hükümetin attığı kararlı adımlar ile 2010 yılından, 2015 yılına kadar kaçak sigarada yüzde 11 ile 13 bandında bulunmaktadır. Avrupa ülkeleri ortalamasından yük olan kaçak oranımı devletimize 5 milyar vergi kaybı yaşatıyor.” Diye konuştu.
 
“20 bin kişiye iş”
Başkan Akdardağan, “Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in açıklamalarına göre söz konusu rakamla bir kişiye iş yaratma ortalama maliyeti 250 bin liradan yaklaşık 20 bin kişinin çalışacağı iş kurulur. Bölgesel bazda 3 bin 500 yataklı 2 sağlık kampüsü yapılır. Bu meblağ ile birçok yatırım yapabilir ve esnafımızı kalkındırabiliriz.” dedi.
 
“Geçit vermeyeceğiz”
Akdardağan, “15 Temmuz öncesi ve sonrası nasıl birlik ve beraberlik içerisinde yedi düvele karşı duruşumuzu gösterdiysek, terörün elinde olan kaçakçılığa karşı da milletçe aynı duruşu göstermeliyiz. Ülke genelinde ve Sakarya’da güvenlik güçlerimizin yaptığı başarılı operasyonların sürmesini temenni ediyoruz. Kaçakçılığı ortak mücadele ile yeneceğiz. Teröre ve yandaşlarına bu konuda geçit vermeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.
 
“136’yı arayın”
Vatandaşa uyarıda bulunan Başkan Akdardağan, “Biz Sakaryalı bakkal ve bayi esnafı olarak halkımızdan kaçak ürünlere itibar etmemesini, ülke ekonomisini ve sağlığını hiçe saymamasını istiyoruz. Kaçak ihbar hattı 136’yı aramaktan çekinmeyelim. Bizler oda başkanları ve yöneticileri olarak bu konuda kararlığımızı sürdürecek ve bu yılda ana gündem maddemiz kaçakçılık ile mücadele olacaktır” dedi.