SASKİ tarafından kurulan bir ekip, Sapanca sahilinde kaçak boru arama ve tarama çalışmaları yapmaya başladı. Kaçak boruları tek tek tespit ederek tutanak altına alan SASKİ yetkilileri, kanunların işaret ettiği maddelerden yola çıkarak nihai karar verecek.

Edinilen bilgiye göre,  kaçak boruları tespit eden bu ekip, SASKİ tarafından kurulan komisyona zabıtları teslim edecek ve yaklaşık 15 gün içinde bu kullanıcılar hakkında gerekli işlem yapılacak.

Sapanca sahilinde bulunan bir site yöneticisi, kendi sitelerinin de göle boru saldığını ancak, su çekme işlemlerini taktıkları sayaç ile resmileştirdiklerini belirterek, “Biz sulama işlemlerimiz için sitemize gölden su çekiyoruz. Sık sık yağan yaz yağmurları nedeniyle gölden hiç su çekmedik. Daha doğrusu çekmek istemedik. Sapanca Gölü’nün hali ortada. Evet bu borular yıllardır sahilde olabilir ancak Sapanca Gölü yıllardır hiç bu kadar zor duruma düşmemiştir. Bana ne diyerek, hala bu borularla su çekenleri ben ayıplıyorum. Su firmalarının, sanayi amaçlı su alan firmaların ve SASKİ’nin su çektiği doğrudur. Ancak onlar su çekiyor diyerek saatlerce keyfi su almak ve tarla, bahçe sulamamız hiç şık değil. Bu Sapanca bizim. Başka Sapanca yok” dedi.