Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.’ye yıllarca uygulanan kota engeli, ekim alanlarının sınırlandırılması, Şeker Kurumu’nun kestiği para cezaları ve fabrikanın zorunlu şekilde Bank Asya'ya satılmasından dolayı Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin FETÖ mağduru olduğunu belirten Başkan Ahmet Aya, bu mücadeleyi verdikleri bugünlerde Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası’nın destek ziyaretinin çok anlamlı olduğunu belirtti.
 
Aya, bu ziyaretlerinden dolayı Başkan Muzaffer Kabacan’a teşekkür ederken; "Biz 55 bin ortağımızın haklı olduğu mücadeleyi sürdürüyoruz ve bu mücadelemizi hakkımızı alana kadar da devam ettireceğiz. 7 yıl haksızlığa uğratıldık, sesimize kulak veren olmadı ama Allah'a çok şükür bugün bu haykırışlarımızın doğru olduğunu herkes görüyor" dedi.
Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan ise Sakarya'nın en büyük çiftçi kuruluşu alan APEK'in, FETÖ üyelerinin haksız uygulamalarından dolayı uğradığı mağduriyetinin giderilmesinin ve onbinlerce çiftçinin alınteriyle kurulan Adapazarı Şeker Fabrikası A. Ş.’nin gerçek sahiplerine iadesinin sağlanmasının Sakarya çiftçisine büyük müjde olacağını belirtti.