Konuyla ilgili açıklama yapan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, 2017 yılının Mart ayında görüşe açılmasının ardından Yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği taslağına SATSO ve K türü yetki belgesi düzenleyen diğer Odaların, TOBB öncülüğünde görüşlerini bildirdiklerini belirtti.

Sektörün tüm faktörlerinin de görüşleri doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yönetmeliğin yeniden hazırlandığını söyleyen Kösemusul, yeni yönetmeliğin 8 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kösemusul, “Yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile; belge alma şartları hafifletildi, belge ücretleri düşürüldü. Yetki belgesinde asgari kapasiteyi sağlayacak araçların yaş şartı kaldırıldı. Sermaye şartı kaldırıldı, panelvan dışı taşıtlar kapsam dışı bırakıldı. Taşıt kartı ücreti / Taşıt kartı yenileme ücreti / Muayeneden Düşen Taşıtlar için ekleme ücreti değişti. Yenileme hakkı biten veya iptal edilen yetki belgelerine indirim yapıldı. Gerçek kişinin ölümü halinde varislerinin talebi halinde ücreti iadesi imkanı getirildi. Yıllık güvenli sürüş eğitimi şartı zorunluluğu getirildi. Sayısal Takograf Verilerini Yedekleme ve Kart Verme Otoritesi Gönderme zorunluluğu getirildi. Son olarak da bu yönetmelikle; Türkiye'deki yolcu, eşya ve kargoların anlık olarak takibine ilişkin U-ETDS Projesi ile elektronik ve uzaktan denetim yapılabilmesi için yasal zemin oluşturuldu” dedi.