Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında

10 ilde uygulanan “Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi” kapsamında ilimize gelen JICA uzmanlarından Risako Imaı, Yumiko Nakazawa, Koichi Shıwaku, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’yı makamında ziyaret ederek projeye verdikleri destek nedeniyle teşekkür ettiler.

2010 yılında başlayan projenin değerlendirme toplantıları için Sakarya’ya gelen Japon heyetini ve MEB yetkililerini, ilimiz proje formatörleri Eğitim Denetmeni Metin Taşkın, Atatürk İlkokulu Öğretmeni Vildan Soyhan, Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Çetintaş karşıladı. Bilindiği gibi projenin önemli bir faaliyeti olarak 10 Haziran’da Sakarya Kent Meydanı’nda 1500 öğrencinin katıldığı geniş kapsamlı bir afet eğitimi çalışması düzenlenmişti.

Üç yıldır Sakarya’da başarıyla uygulanan okul tabanlı afet eğitimi projesinin, deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin bilinçlenmesi noktasında çok önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, projenin ilimiz genelindeki tüm okullarda yaygınlaştırılması için çalışma yapacaklarını ifade etti.

 Milli Eğitim Bakanlığı’ndan proje koordinatörü Didem İnce ve proje görevlisi Harun Tekin’in de katıldığı ziyarette, Sakarya ilindeki çalışmalardan memnuniyetlerini ifade eden Japon Heyeti, projenin değerlendirme toplantılarına Kocaeli ve Bursa’da devam edecekler.