Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin huzur ve güvenin sağlanması için kararlılıkla yaptıkları operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

JASAT ekipleri, 19 Haziran 2018 tarihinde Adapazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile ortak gerçekleştirdikleri operasyon kapsamında iki kez işlemiş olduğu 'bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık’ suçundan 8 yıl 7 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.T. isimli şahsı yakaladı. Karasu ilçesinde ise 'yaralama' suçundan 5 yıl 2 ay 30 gün kesinleşmiş cezası bulunan A.B. isimli zanlı Karasu İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerinin takip ve titiz çalışmaları sonucunda yakalandı

Yine JASAT timleri ile Erenler İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin birlikte yaptıkları operasyon sonucu 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak’ suçundan arama kaydı bulunan S.T isimli şüpheli kıskıvrak yakalandı. 

Silahla tehdit suçundan aranıyordu 
Söğütlü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan Yol Emniyet ve Kontrol Devriyesi sırasında 'silahla tehdit' suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.Y. ile 'kasten adam öldürme’ suçundan aranmakta olan ve kesinleşmiş 6 yıl hapis cezası bulunan S.E. yakalandı.

Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ise önleyici kolluk devriyesi sırasında 'basit yaralama' suçundan aranan A.T. ile ‘uyuşturucu madde satın almak ve bulundurmak' suçundan aranan M.F.D.'yi yakaladı.

Bir günde 6 firari yakalandı 
Karasu İlçe Jandarma komutanlığı ekipleri, ‘kasten yaralama’ suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş cezası olan E.S.'yi, 'ailenin korunması kanununa aykırılık' suçundan aranma kaydı bulunan T.A.'yı, 'bina içerisinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık’ suçundan aranma kaydı bulunan S.Ş.'yi, 'yaralama’ suçundan aranma kaydı bulunan G.Ç.'yi, '2313 sayılı kanuna aykırılık' suçundan arana İ.U.'yu ve 'vergi usul kanununa muhalefet' suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası olan H.K.'yi yakaladı.

Yakalanarak gözaltına alınan 13 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.