Edinilen bilgilere göre olay, Akyazı ilçesi Kuzuluk Topçu Sırtı mahallesinde meydana geldi. F.B. isimli şahsa ait 2018 model otomobil ile 1 adet LCD televizyonun çalınması olayının ihbarını alan Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri harekete geçti.

Hırsızlığın yapıldığı bölgede bulunan çok sayıda mobese kayıtlarını inceleyen JASAT dedektifleri kısa süre içerisinde çalıntı otomobilin izine ulaştı.

Yapılan titiz çalışma sonucunda oto hırsızlarının, aracı 15 bin TL karşılığı parçalayıp satmak üzere bir şahıs ile anlaştığını tespit etti.

Alıcı kılığına girerek, oto hırsızları ile irtibata geçen JASAT dedektifleri, otomobili 25 bin TL karşılığında satın almak istediklerini söyledi. Bunun üzerine hırsızlar otomobili buluşma noktasına getirince, kıskıvrak yakalandılar.

Akyazı ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timlerinin de destek verdiği operasyon sonucu çalıntı otomobille birlikte A.K., B.H., S.M. ve Ö.K. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Şahıslar yapılan sorgularında Akyazı ve Hendek bölgesinde 6 ayrı evden hırsızlık olayının da failleri olduklarını itiraf ettiler.

Jandarmadaki yapılan sorguda hırsızlık olayının altısını  A.K. ile B.H. isimli şüphelinin birlikte tasarlayarak yaptığı, diğer hırsızlık olayının ise yine A.K. ile Ö.K. isimli şüpheli şahıs tarafından yapıldığı belirlendi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye çıkarılan A.K. ve B.H. tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderilirken, S.M. ve Ö.K. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ayrıca N.K., F.K. ve A.G. isimli şahıslar hakkında hırsızlık malı satın almaktan işlem yapıldı.