Kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür eden J. Albay Cengiz Yiğit, Teşkilatın çalışmaları ve kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenleyecekleri programlar hakkında bilgiler verirken, 180 yaşına giren teşkilatın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm mensuplarıyla birlikte Vatanın her yerinde, her zaman nöbette olacaklarını da ifade etti.

“Halkımızın ve mülki idare amirlerinin desteklerini yanımızda hissediyoruz”

Profesyonelleşmek adına kızların da dâhil olduğu önemli bir yapılanma içerisinde olduklarını ifade eden İl Jandarma Komutanı Yiğit, onların sadece masa başında değil, dışarıdaki trafik, asayiş, motosiklet, narkotik gibi birimlerde de çalışacağını ve kısa zamanda görevlerine adapte olacaklarını belirtirken, yaptıkları görevlerde halkımızın ve mülki idare amirlerinin desteklerini yanlarında hissetmelerinin de kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

“Tarihimizdeki köklü kurumlarımızdan güç alıyoruz”

Tüm teşkilat mensuplarının bu anlamlı gününü kutladığını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, “Milletler tarihlerinden güç alır, milletlerin tarihini güçlü kılanlar da o tarih içinde oluşturdukları kurumlardır. Emniyet gibi, Jandarma gibi, Posta Teşkilatı gibi uzun yıllar hizmet vermekte olan kuruluşlarımız da bizim tarihimizi kıymetli hale getiren, tarihimizi güçlü hale getiren yapılardır. Bizim Emniyet Teşkilatımız, Jandarma Teşkilatımız gibi kolluk kuvvetlerimiz, devletin oluşumundaki en hassas teşkilatlar, devletin de varlığının en çok hissettirildiği teşkilatlardır. Türkiye gibi zannediyorum 56 ülkede aynen jandarma misali kuruluşlar var. Bizde Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımızın ikisi bir arada bu görevi yürütmeye çalışıyorlar, yani ikili bir yapımız var. Kırsal alanda hâkimiyet alanı bulunan Jandarmamız görev yaparken, kent sınırları ve belediye alanı içerisinde Emniyetimiz bu görevi götürüyor. İki teşkilatımız da normal zamanlarda asayiş görevlerini yaparken olağanüstü durumlarda da ülke savunması alanında Jandarmamızın çok büyük başarı örnekleri bulunmaktadır.

“Ay yıldızın üstündeki beş tane şua önemli değerler”

Her birinizin yakasında var olan ay yıldızımızın üstündeki beş tane şuamız, sizin görevinize anlam yükleyen önemli hususlardan bir tanesidir. Onların içerisinde tevazu var, fedakarlık var, vatan sevgisi var, kahramanlık var, kanuna hakimiyet var. Bunlar sizin yapmış olduğunuz görevin de bu ilkelere bağlı olunması gerektiğini ifade eden hususlardır. En ortadaki fedakârlık olarak isimlendirilmiş, demek ki bu meslekte büyük bir fedakârlık gösterilmektedir. Sizler bir taraftan vatan sevgisiyle, bir taraftan tevazuuyla, bir taraftan kanun hâkimiyetiyle, bir taraftan kahramanlıkla ilişkili olarak bu işe gönül verirken ortaya fedakârlığı koyarak görev yapıyorsunuz. Bu fedakârlığı da canınız pahasına sürdürüyorsunuz. Vatandaşlarımızın canı emniyette olsun, malı emniyette olsun diye kolluk birimlerimiz gerekirse canından, kanından fedakârlık yaparak bu işi yürütmeye çalışıyor. Bu önemli bir kültür, inanıyorum ki tüm Jandarma Teşkilatımız almış oldukları eğitimde bu beş şuanın manasıyla büyüyorlar. Tevazularıyla, kahramanlıklarıyla, vatan sevgisiyle, fedakârlıklarıyla ve kanuna hâkimiyet sağlayacak şekilde eğitim alarak yetişiyorlar.

Eğitim çok önemli, disiplin çok önemli. Jandarmamızda da bunun en güzel örneklerini görüyoruz. Bugüne kadar kendisini geliştiren ve teknolojiyi de iyi kullanan Jandarmamız, teşkilat mensuplarınca daha iyi bir noktaya getirildi. İnşallah bu hep böyle devam edecek. İçişleri Bakanlığımızın iki temel taşı olan Emniyet ve Jandarmamız iki kardeş, ikiz kardeş olarak bizim yüz akımız olmaya devam edecekler” dedi.

Fedakâr çalışmalarından dolayı J. Albay Yiğit ve teşkilat çalışanlarını kutladığını belirten Vali Nayir, tüm güvenlik güçlerimize ve özellikle sınırda ve sınır dışında görev yapan Kahraman Mehmetçiklerimize üstün başarılar dilediğini de sözlerine ekledi.