Edinilen bilgilere göre aldıkları bir duyumu değerlendiren Serdivan İlçe Jandarma Komutanlığı ile Sakarya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğüne bağlı Narkotik Timleri, çok sayıda noktaya eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Serdivan İlçesi Uzunköy Mahallesi'nde bulunan K.F. (62) isimli şahsın fidanlığında yapılan aramada, konteyner içerisinde plastik ve cam kavanoz içerisinde 1 kilo 700 gram kubar esrar ele geçirildi.

346 kök Hint Keneviri 

Ayrıca K.F. isimli şahsın Serdivan'daki evinin çatısında saksılara dikilmiş ve boyları 10-15 cm arasında değişen yasadışı 306 kök kenevir bitkisi, fidanlık içerisinde ise büyük saksılar içerisinde 20-25 cm boylarında 40 kök olmak üzere toplamda 346 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Aramalarda 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeğine de el konulurken, K.F.'nin Adapazarı ilçesinde bulunan evinde yapılan aramalarda ise 10 gram kubar esrar ele geçirildi.

Öte yandan ekiplerin baskın sırasında H.B. (43) ve I.K. (63) isimli şahısların fidanlık içerisinde olduğu tespit edilirken, I.K.'nin Adapazarı'nda bulunan evinde yapılan aramada 5 gram kubar esrar ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan K.F., I.K. ve H.B.'nin gün içerisinde mevcutlu olarak adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.