Edinilen bilgilere göre Jandarma KOM Şube Müdürlüğüne bağlı Narkotik Timleri ile Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce Akyazı'da iki gün ara ile ortak operasyonlar düzenlendi. İstanbul'dan Akyazı'ya bir otomobilin uyuşturucu taşıdığı istihbaratını alan ekipler, otomobili durdurarak arama yaptı. Otomobilde yapılan aramalarda 70 adet Captagon cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Otomobilde bulunan A.U., A.C. ve B.B. isimli şüpheliler ise Jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Şahısların sorgusu üzerine olay ile bağlantılı olduğu tespit edilen Ç.K. ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Ç.K.'nın tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildiği ve A.U., A.C. ile B.B. isimli şahsın ise adli işlemlerine devam ettiği öğrenildi.

Aldıkları bir diğer ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri, Akyazı'nın Yeniorman Mahallesi'nde S.Ç. ve L.Ç. isimli iki kardeşin ev ve eklentilerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda 2 kilo 500 gram Skunk isimli uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan S.Ç. ve L.Ç. kardeşlerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Arifiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ise Kemaliye Mahallesi Kelhasan mevkiinde B.C. isimli şahsın fındık bahçesinde bir barınak içerisinde kurumaya bırakılmış vaziyette 1 kilo 85 gram Kubar Esrar maddesi ele geçirildi. Olay ile ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi. /MedyaDetay.com