Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri, vatandaşın güvenli bir şekilde ulaşımdan faydalanması için sorumluluk alanlarındaki trafik denetimlerine havadan ve karadan devam ediyor.

D-650-01 karayolu'nda Adapazarı Poyrazlar kavşağı ile Ferizli Sinanoğlu'nda oluşturulan uygulama noktalarına Sakarya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Aydın Kutlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay M. Yüksel Gürfiliz, Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Kubila Ünal ve Jandarma Trafik Şube Müdürü Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mete Tozlu helikopter ile destek verdi. Havadan yürütülen helikopter destekli çalışmalarda 301 araç denetlenirken 463 şahsın ise sorgusu yapıldı. Yapılan uygulamada 12 sürücüye kural ihlali gerekçesiyle para cezası uygulanırken 4 araç ise trafikten men edildi.

Konu ile ilgili Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Uygulamada ki amacımız; İçişleri Bakanlığı'nın ‘Bu Yolda Hep Birlikteyiz Projesi’ kapsamında suç ve suçlularla mücadele etmek, bölgede meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, vatandaşlarımızı trafik konusunda bilinçlendirmek ve trafik kurallarının insan hayatındaki önemine dikkat çekmektir. Trafik denetimleri havadan helikopter, yerden ise trafik araçları ile bundan sonra da devam edecektir” denildi.