Sakarya İl Jandarma Komutanlığında kısa dönem erler için düzenlenen yemin törenine Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Garnizon Komutanı P.Alb. Mustafa Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, protokol üyeleri, İl Jandarma Komutanlığı personeli ve acemi erlerin aileleri katıldı.

İl Jandarma Komutanı J.Albay Cengiz Yiğit misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında anne ve babalara seslenerek, “Kutsal vatan görevini ifa etmek için önce Allah'a sonra bizlere emanet ederek uğurladığınız evlatlarınız, çok kısa bir sürede olağanüstü bir gayret göstererek karşınızda sarsılmaz bir irade ile dimdik durmakta ve sizlerin huzurunda ant içmiş olarak hazır bulunmaktadır. Bu görkemli tabloyu oluşturarak, sizleri yüksek bir heyecan ve coşku ile selamlayan evlatlarınızla ne kadar gururu duysanız azdır.
Türkiye Cumhuriyeti, onların sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek, bayrağımız, kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

369'uncu kısa dönem erlerin yemin etmesinden sonra Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı köpek timi tarafından davetliler için hazırlanan gösteri icra edildi.
Gösteri sonrasında Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ve diğer protokol üyeleri, İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin hazırladığı stantlardan oluşan sergiyi gezdi.