Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın emriyle bünyesinde oluşturmuş olduğu 'Vefa Sosyal Destek Grupları'  65 yaşının üzerinde ayrıca kronik hastalığı olan ve yakını olmayan ikametlerinden ayrılma kısıtlaması getirilen vatandaşları yalnız bırakmıyor. Jandarma 112 ihbar hattına gelen ve kendi sorumluluk bölgesinde ikamet eden vatandaşların ilaç veya acil ihtiyaçlarına koşan jandarma ekipleri vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Konu ile ilgili Vefa Sosyal Destek Gruplarından yapılan açıklamada; "Bize gelen yardım isteklerinde yaşlılarımız genelde mahcup bir sesle taleplerini iletiyor. Biz de kendilerine; "Sizler bizlere zahmet değil rahmetsiniz" diyerek gönüllerini almaya çalışıyoruz" denildi.

Jandarma ekipleri 112 ihbar hattını arayarak ihtiyaçlarını bildiren ve dışarıya çıkması yasak olan vatandaşların evlerine giderek, aldıkları liste doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılayarak kendilerine teslim ediyor.

Öte yandan jandarma ekiplerince 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan hastalara koronavirüs hakkında bilgilendirmeler yapılırken, evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. /MedyaDetay.com