TEM Otoyolu Akyazı Bedilkazancı mevkiinde 27 Ocak gece saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda, Muammer Aydın seyir halindeyken kazaya karışmış ve aracından indiği sırada da arkadan gelen TIR’ın çarpmasıyla olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Muammer Aydın’ın hayatını kaybetmesine sebep olan TIR şoförü ise olay yerinden kaçmıştı.

Plakası tespit edilemeyen TIR’ın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemede çarparak kaçan tırdan düşen parçaları titiz bir şekilde topladı. Tampon parçalarını bir puzzle gibi birleştirip yapıştırarak aracın cinsini ve modelini belirleyen ekipler, ardından da birleştirilen parçalardan elde edilen seri numarasından bu parçanın hangi araca takıldığını tespit etti. Aracın belirlenmesinin ardından firma yetkilileri ile görüşen Sakarya Jandarma ekipleri, bahse konu araç şoförünün kimlik bilgilerini tespit ederek Ankara Yenimahalle'de bulunduğunu tespit etti.

Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışmasını sürdüren Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, TIR şoförü İ.O’yu yakalayarak gözaltına aldı. İ.O’nun verdiği ifadede, bir hayvana çarptığını zannettiğini bunun için de olay yerinde durmadığını söylediği öğrenildi.