Jandarmanın Sakarya’yı güvenli ve huzurlu bir şehir haline getirmek için gerçekleştirdiği operasyonlar kararlı bir şekilde devam ediyor.

1-30 Nisan tarihleri arasında Jandarma asayiş timleri 153 bin 224 şahsı sorguladı. Sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan aranma kaydı olduğu tespit edilen 343 şahıs yakalanarak adalet önüne çıkartıldı. Bu şahıslardan 57’si hakkında çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklama kararı verildi. Diğer 286 şahıs ise çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yakalananlar arasında, hakkında 3 ayrı suçtan 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Y., “2313 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan 5 yıl kesinleşmiş cezası bulunan Z.Ç., “Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve  Yaralama” suçlarından kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan H.D., “Herkesin girebileceği bir yerde bırakılmak suretiyle hırsızlık, Konut dokunulmazlığını ihlal etme, basit yaralama ve hükümlü ile tutuklunun kaçması” suçlarından 11 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.S., “Herkesin girebileceği bir yerde bırakılmak suretiyle hırsızlık, işyeri dokunulmazlığını ihlal etme ve kamu malına zarar verme” suçlarından 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.S., “Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama” suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Ö. isimli şahıs da bulunuyor.

Ayrıca; 16 Nisan 2019 tarihinde Taraklı Akçapınar Mahallesinde meydana gelen kablo hırsızlığının failleri F.Ç. ile R.Ö. isimli şahıslar, 17 Nisan ve 21 Ocak tarihlerinde Hendek Yağbasan Mahallesinde meydana gelen Türk Telekom’a ait İnternet ve Telefon kablo hırsızlığı firarileri G.D., S.S. ve S.E. de yakalanırken, şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.