Yüksek üretim maliyetleri altında ezilen mısır üreticileri, yaklaşan hasat zamanı ile birlikte mısır fiyatının hızlı bir şekilde açıklanmasını istediklerini, giderlerin geçen seneye oranla iki katına çıktığını ve 1 buçuk liranın altında açıklanacak her fiyatın çiftçinin iflası anlamına geleceğini aktardılar.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan üreticilerle yaptığı görüşmenin ardından, “Biz İYİ Parti olarak defalarca mısır üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmeye çalıştık. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi, üreticinin tek bir alıcıya mahkum edilmemesi ve TMO’nin mutlaka üreticimize destek olması gerektiğini söyledik. Fakat görülüyor ki tohum, yakıt ve gübre fiyatları iki katına çıkmışken, ürünün fiyatında maalesef bu sene de bir değişiklik olmayacak. Bu artık üretici için tahammül edilemez bir durumdur ve radikal önlemler alınması şart olmuştur” dedi.

Ziraat Odaları Başkanları önderliğinde bugün Karakamış Mahallesi’nde yapılacak olan basın toplantısına katılacaklarını belirten Kılıçaslan bu sorunun kalıcı çözümü için İYİ Parti olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını söyledi.